Foto galerija

KADETI  KOP ČAKOVCA OSVOJILI PRVO MJESTO NA PRVENSTVU HRVATSKE

Foto: Denis Filo - Sudionicima turnira (i ostalima): Ako odaberete neku od slika iz galerije možete mi pisati na

                            klupski mail pa ću vam je rado poslati u originalnoj kvaliteti i veličini.

Nakon što su juniorke  KOP Čakovec Maša Martinović i Mateja Goščiei osvojile srebro u Splitu, kadeti KOP Čakovca Mišo Petran i Dino Harambašić okitili su se sa zlatnim medaljama osvojivši na kadetskom prvenstvu Hrvatske prvo mjesto.

             Klub odbojke na pijesku Čakovec bio je u subotu 19. kolovoza organizator klupskog kadetskog prvenstva hrvatske, šest klubova u muškoj i šest u ženskoj konkurenciji borila su se za najboljeg u Hrvatskoj. Natjecanja su se odvijala na rekreacijskom centru TOTOMORE. Klubovi su bili podijeljeni u dvije grupe po tri, u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za KOP ČAKOVEC u muškoj konkurenciji nastupaju MIŠO PETRAN i DINO HARAMBAŠIĆ, u prvoj utakmici sa odličnim Novim Zagrebom startaju sigurno i dobivaju prvi set bez većih problema, da bi mladići iz Novog Zagreba u slijedeća dva preuzeli inicijativu igrajući sve sigurnije dok našima baš sve ne polazi za rukom i prvi susret je izgubljen sa 1:2, no taj poraz nije obeshrabrio naše mladiće, u drugom susretu sa 2:0 dobivaju suparnike iz Kaštela. Tom pobjedom zauzimaju drugu poziciju u grupi i u slijedećem susretu im je protivnik prvoplasirana ekipa iz grupe B, Splitski Žnjan. U jednoj od najljepših utakmica subotnjeg nadmetanja naši igraju borbeno u obrani i sigurno u napadu i mladićima iz Splita ne preostaje drugo nego na kraju čestitati boljima. U finalnom susretu MIŠO PETRAN i DINO HARAMBAŠIĆ susreću se ponovno sa Obradovičem i Tomičićem iz Novog Zagreba koji su u polufinalnom susretu pobijedili par KOP Klup II iz Kaštela, našima je to prilika da se uzvrati za poraz iz prvog kola, finalni susret je sraz dvije najkvalitetnije ekipe i rezultat je do kraja neizvjestan, igra se kvalitetno, taktički zrelo i sa puno atraktivnih poteza s obje strane, naši opet sigurni u prvom setu iako rezultatski tijesni 21:19 dovoljno je za vodstvo od 1:0, u drugom setu opet neizvjesno do samog kraja, u završnici su sigurniji Zagrepčani i rezultat je izjednačen. Ljepši finale se nije mogao poželjeti, u trećem odlučujućem setu naši imaju inicijativu, zagrepčani se lavovski bore i ne daju našima da se odlijepe za više od dva poena, vodi se rovovska borba u kojoj ne griješe ni jedni ni drugi, kao da se radi o već iskusnim igračima, ipak naši uspijevaju zadržati minimalnu prednost i sa 15:13 osvajaju prvo mjesto.

            U ženskoj konkurenciji KOP ČAKOVEC predstavljaju jedne od najmlađih na turniru LJERKA HERMAN i MATEJA KNEZIĆ, to im je i prvi nastup na jednom kvalitetnom natjecanju. U grupi sa dva poraza od KOP Zagreba i KOP Olimpika, također iz Zagreba, gube oba susreta i zauzimaju treće mjesto u grupi. U borbi za peto mjesto pokazuju da se u budućnosti može računati na njih i sa dobrom igrom ne daju djevojkama iz Vrapča do znanja da su bolji suparnik. Sa sigurnih 2:0 osvajaju u ovom trenutku realnu poziciju peto mjesto što nije neuspjeh, već poticaj za još bolji rad u narednom periodu.

            Finalna natjecanja je sa zanimanjem pratio i gradonačelnik Čakovca gosp. Branko Šalamon koji je i na kraju najboljima podijelio medalje i pehare.

            Organizatorima ovog prvenstva sve pohvale od sudionika natjecanja, najbolje organizirano natjecanje u ovoj godini što se tiče klupskog prvenstva zajednički je zaključak.

Ove godine po prvi puta je organizirano natjecanje u Juniorskoj i Kadetskoj konkurenciji, veseli što su natjecanja u Splitu i Čakovcu pokazala da odbojka na pijesku u Hrvatskoj kroči velikim koracima naprijed jer ima puno kvalitetnih mladih igrača i igračica kojima treba osigurati kroz sustav natjecanja kvalitetni napredak.

Ukupni poredak dječaci:

1.    KOP Čakovec

2.    KOP Novi Zagreb

3.    KOP Žnjan

4.    KOP Klup 2

5.    KOP Klup 1

6.    KOP Zagreb

Ukupni poredak djevojčice:

1.    KOP Novi Zagreb

2.    KOP Zagreb

3.    KOP Žnjan

4,    KOP Olimpik

5.    KOP Čakovec

6.    KOP Vrapče

 

Promjena kalendara natjecanja (jpg - 112 kb)

Raspored natjecanja

Rezultati i tablice

 

Iz drugih izvora:

Petranu i Harambašiću zlato (Medjimurje.com)

Čakovčani Harambašić i Petran osvojili naslov prvaka (Mnovine.hr)

 


    Povratak na glavnu stranicu