VIP me world tour Open 2006

U SUSRET TURNIRU SVJETSKE SERIJE SWATCH FIVB BEACH VOLLEY WORLD TOUR 06 – VIP OPEN

Zagreb, 9. ožujka 2006. – Drugo izdanje Vip Opena, turnira Svjetske serije u odbojci na pijesku, održat će se od 31.5. do 4.6.2006. na zagrebačkom Jarunu, na terenima Kluba odbojke na pijesku Zagreb, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare. Vip Open drugi je turnir u rasporedu Svjetske serije i prvi u europskom dijelu turneje, a ujedno najavljuje i Vip Tour, seriju turnira prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku.

– Potaknuti pozitivnim ocjenama premijernog izdanja Vip Opena od strane čelnika FIVB-a, nadamo se da ćemo ove godine pružiti Zagrepčanima još spektakularnije sportsko događanje. Očekujemo preko 100 parova, a kremu svjetske odbojke na pijesku predvodit će prošlogodišnji pobjednici i aktualni svjetski prvaci Marcio Araujo i Fabio Magalhaes, te aktualni olimpijski pobjednici i osvajači Svjetske serije Ricardo i Emanuel, koji će pokušati nadmašiti prošlogodišnje treće mjesto iz Zagreba – najavio je okršaje na jarunskom pijesku Damir Radeljić, predsjednik Hrvatskog odbora odbojke na pijesku.

Podsjetimo, Zagreb je krajem 2004. godine odlukom Međunarodne odbojkaške federacije (FIVB-a) dobio domaćinstvo jednog od 16 najjačih turnira na svijetu za odbojkaše. Tako se svrstao uz bok gradovima poput Pariza, St. Petersburga, Cape Towna, Šangaja, Acapulca, Dubaija ili Montreala, u kojima se igra Svjetska serija. Ipak, po nečemu ih i nadmašuje.

– Izuzetno smo ponosni što je Zagreb jedini grad na svijetu koji je domaćin natjecanjima najvišeg svjetskog ranga u odbojci na pijesku i skijanju, uz natjecanja međunarodne razine u tenisu, atletici i stolnom tenisu. Iako je oduvijek bio sportski grad, nikada prije Zagrepčani nisu imali priliku uživati u čak pet jakih sportskih natjecanja na svjetskoj razini: Snježnoj kraljici, Zagreb Indoorsu, Hanžekovićevom memorijalu, Croatia Openu i Vip Openu – rekao je Nikola Plećaš, savjetnik pročelnika u Gradskom uredu za obrazovanje, kulturu i sport, podržavši u ime Grada Zagreba napore organizatora.

Na jarunskom Malom jezeru najbolje muške svjetske ekipe natjecat će se za nagradni fond od 200.000 američkih dolara, a posjetitelji će moći uživati i u brojnim popratnim sadržajima. Nadamo se i barem jednako dobrim rezultatima naših pjeskaša kao prošle godine, kada su se prvaci Hrvatske Tomislav Ivković i Pero Križanović plasirali u 2. kolo glavnog turnira, ostvarivši povijesnu pobjedu jednog hrvatskog para u glavnom turniru svjetske serije. Prošle je godine prijenos Vip Opena išao u 140 zemalja, a dodatni prilozi o turniru u 210 zemalja, što je moglo pratiti više od 350 milijuna kućanstava.

– Kao inovativna i proaktivna tvrtka, Vipnet uvijek nastoji podržati uspješne projekte i rasti zajedno s njima. Tako već šestu godinu zaredom odbojka na pijesku, jedan od najatraktivnijih i najpraćenijih sportova u svijetu, uživa našu potporu – istaknula je Andrea Blažičević, rukovoditeljica Marketing komunikacija Vipneta, generalnog sponzora turnira.

Ovogodišnji Vip Tour donosi i dvije novosti: na Pagu će biti organiziran i juniorski turnir, koji za cilj ima potaknuti mlade odbojkaše da se što prije i kvalitetnije uključe u natjecanja Vip Toura, a novi grad-domaćin turnira bit će Medulin, s kojim je nedavno potpisan ugovor. To pokazuje kako su hrvatski gradovi prepoznali Vip Tour kao kvalitetan sadržaj kojim obogaćuju svoju turističku ponudu.

Dugogodišnjim sponzorstvom Prvenstva i Kupa Hrvatske te međunarodnih turnira u odbojci na pijesku, Vipnet na najbolji mogući način doprinosi popularizaciji odbojke na pijesku u Hrvatskoj. S obzirom na vrijeme i mjesto održavanja turnira iz Vip Tour serije, odbojka na pijesku, u svakom slučaju, obogaćuje i promiče turističku ponudu Hrvatske.

Povratak na glavnu stranicu