U subotu 03.07.2010 - Veteransko prvenstvo u odbojci na pijesku


Klub odbojke na pijesku Čakovec je u subotu 03.07.2010 sa početkom u 09:00 sati organizirao prvenstveno okupljanje veterana Hrvatske u odbojci na pijesku. Takmičenje se je održalo na terenu kluba kod Ekonomske i Trgovačke škole.

Poziv...

Prvobitno je bilo prijavljeno 6 ekipa, ali je nažalost jedna ekipa iz Zagreba otkazala sudjelovanje. Nastupilo je 10 takmičara, odnosno 5 ekipa...

Takmičenje je počelo po planu u 9 sati, teren je bio dobro pripremljen, vrijeme nas je poslužilo. U 9 sati je održan tehnički sastanak i napravljen je novi raspored igranja zbog sudjelovanja 5 umjesto 6 ekipa. Odigrali smo po principu svaki-sa-svakim tako da je svaka ekipa odigrala dvije utakmice prije podne i dvije poslije podne. Nakon odigranog prijepodnevnog dijela napravili smo pauzu za ručak (i da izbjegnemo podnevno sunce). U poslijepodnevnom dijelu nas je posjetio i koji oblak tako da je bilo malo lakse izdržati vručinu, prijepodne je uglavnom pržilo sunce. Posjetile su nas i dvije lokalne televizije koje su zabilježile dio našeg natjecanja (Čakovečka televizija i Digitel TV Čakovec). Na kraju smo priredili laganu zakusku za igrače, suce i prisutne članove kluba (i vjernije navijače). Podijeljene su i simbolične nagrade... Kako je bilo možete vidjeti u galeriji slika, a ovdje je raspored takmičenja i rezultati.


Veteranski vikend rezerviran za odbojku na pijesku (zsop.hr) Zagrebački savez odbojke na pijesku - Ponedjeljak, 28 Lipanj 2010 07:31

Prvi put u povjesti odbojke na pijesku održava se Klupsko Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku za veterane. Domaćin natjecanja je klub odbojke na pijesku "Čakovec" koji okuplja veterane odbojke na pijesku na piješčanom igralištu Ekonomske i Trgovačke škole. Tehnički sastanak natjecanja započinje u 08:30 sati, a službeni početak natjecanja u 09:00 sati. Po završetku natjecanje organizator organizira svečanu dodijelu nagrada, a u nastavku zajedničko druženje uz večeru. Molimo sve klubove odbojke na pijesku koji nisu dostavili da dostave potrebne dokumente za natjecanje u Ured HSOP-a.

Veterani uspješni (zsop.hr) Zagrebački savez odbojke na pijesku - Utorak, 06 Srpanj 2010 10:57

Vrući ljetni dani nisi niti u najmanjoj mjeri onemogućili veteranima odbojke na pijesku međusobne susrete na pješčanom terenu Ekonomske i Trgovačke škole u Čakovcu. Zagrebački par Dilberović/Matanović bez izgubljenog seta osigurali su prvo mjesto, dok je drugo mjesto zauzeo domaći par Makarov/Vabec.

Prvenstvo pjeskaša veterana (za medjimurje.hr pripremio Rajko Kolarek)

Klub odbojke na pijesku-Čakovec bio je odličan domaćin prvog službenog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku za veterane. Pravo nastupa imali su igrači rođeni 1970. godine ili stariji. Na prekrasno uređenom terenu odbojke na pijesku, pri Ekonomsko-trgovačkoj školi u Čakovcu, okupilo se 5 parova. Četiri para bila su iz KOP-a Čakovec, a jedan je stigao iz Zagreba.

Naslov prvog pobjednika Hrvatske pripao je zagrebačkom dvojcu Dilberović/Matanović, koji su u odlučujućem susretu za nijansu bili bolji od najjačeg domaćeg para Vabec/Makarov. Preostala 3 susreta Vabec i Makarov su dobili, pa su na kraju ugrabili srebro. S dvije pobjede i dva poraza par Mihoci/Petek stigao je zasluženo do bronce. Četvrto mjesto pripalo je paru Prprović/Kolarek (3 poraza i pobjeda), dok su kao peti završili Novosel i Filo bez pobjede. Sve susrete autoritativno i vrlo kvalitetno vodili su Franjo Vabec-Feri i Alen Grošević, dok je semaforom upravljao neumorni Ivan Ištvanović-Škoro.

Rezultati: Makarov/Vabec - Dilberović/Matanović 0:2 (19:21, 20:22), Prprović/Kolarek - Novosel/Filo 2:0 (21:8, 21:7), Dilberović/Matanović - Mihoci/Petek 2:0 (21:17, 21:10), Vabec/Makarov - Prprović/Kolarek 2:0 (21:16, 21:13), Mihoci/Petek - Novosel/Filo 2:0 (21:12, 21:9), Dilberović/Matanović - Prprović/Kolarek 2:0 (21:9, 21:13), Vabec/Makarov- Novosel/Filo 2:0 (21:3, 21:9), Mihoci/Petek - Prprović/Kolarek 2:0 (21:13, 21:11), Dilberović/Matanović - Novosel/Filo 2:0 (21:8, 21:12), Mihoci/Petek - Makarov/Vabec 0:2 (14:21, 12:21).

Konačan poredak: 1. Matanović/Dilberović 8, 2. Vabec/Makarov 6, 3. Mihoci/Petek 4, 4. Prprović/Kolarek 2 i 5. Novosel/Filo 0 bodova.

Nakon završetka turnira slijedila je podijela priznanja, koja su dijelile članice KOP-a Čakovec Vesna Zorc i Slađana Džinić, te naravno tradicionalno druženje uz kulinarske specijalitete s roštilja “majstora od zanata”, Momira Prprovića-Moce. (Rajko Kolarek)