KUP HRVATSKE U ODBOJCI NA PIJESKU 28.05.2011
Klub odbojke na pijesku Čakovec ovaj vikend započeo je sa natjecanjem u ovoj sezoni. U subotu je u organizaciji Kluba odbojke na pijesku Vrapče održana završnica klupskog kupa Hrvatske. Iako su se organizatori potrudili da osiguraju sve uvjete za natjecanje, napravili sve kao organizatori, vrijeme nije išlo na ruku organizatora i natjecatelja.

Prvi su startali naši igrači protiv HAKOP MLADOSTI iz Zagreba, po vrlo hladnom vremenu i uz jaku kišu Matija Belčić i Alen Grošević protiv Dejana Šprema i Danijela Maričića, Čakovčani su prikazali vrlo dobru igru i dobili prvu utakmicu sa 2:0, po poenima 23:21, 21:14. Naši su u prvom setu imali problema sa privikavanjem na uvjete igre, Mladostaši su se tu bolje snašli i napravili osjetnu prednost, tako da su poveli sa 4:0 i tu prednost održavali do 16:12, tada su Belčić/Grošević zaigrali mnogo sigurnije i smanjivali prednost kako se set primicao kraju, iako su mladostaši imali i jednu set loptu našem paru je uspjelo preokrenuti rezultat i dobiti prvi set. U drugom setu potpuna dominacija naših, sa jakim servisom uspješnim blokom Groševića naši dobivaju lako drugi set, a time i utakmicu, prepustivši mladostašima samo 14 poena.

U drugom susretu istih klubova sastaju se naši Miroslav Vabec i Kole Mihailov protiv Mate Vidakovića i Mirka Rugle, našima je bila dovoljna i pobjeda u jednom setu za plasman u polufinale. Susret je počeo u vrlo izjednačenoj igri gdje se doslovno vodila rovovska bitka za svaki poen. Vabec / Mihailov su sigurniji i spretniji u završnici seta i oba seta dobivaju sa minimalnom razlikom, a time i ukupnu pobjedu protiv Mladosti sa 2:0 što je značilo plasman u polufinale kupa Hrvatske.

U polufinalu ih čeka osvajač kupa za 2010 Domačin KOP Vrapče. Opet prvi na teren izlaze naši Grošević/Belčić protiv Pelko/Stojnić, osokoljeni pobjedom u prvom susretu naši igraju na granici svojih mogučnosti te zadaju velike probleme favoriziranim domačinima, u vrlo tijesnoj borbi naši gube oba seta sa minimalnom razlikom od dva poena, što pruža šansu Čakovčanima, da u slučaju pobjede drugog para sa 2:0 te pobjede u jednom setu barem sa tri razlike, ostvare plasman u finale kupa.

Protivnik paru Vabec/Mihailov je jaki domaći par Brlas/ Božić, iako su domaćini favoriti naši to na terenu demantiraju, ne daju protivniku da stekne prednost već se u vrlo borbenoj i izjednačenoj igri naizmjenično izmjenjuju u vodstvu od jednog poena do kraja seta, kod vodstva 20:19 za domačina nedovoljno iskusna sutkinja loptu koja je bila u autu i nakon što se i sama uvjerila po otisku na pijesku da je lopta u autu dosuđuje dobru loptu za domačina što je značilo i kraj nadanja Čakovčana da mogu u finale.

Drugi set koji više nije ništa odlučivao dobivaju domaćini i ukupnom pobjedom od 2:0 odlaze u finale gdje su poraženi od KOP Žnjana iz Splita.

Igračima KOP Čakovca sve čestitke za iskazanu borbenost i prikazanu igru, drugi nastup Čakovečki pjeskaši imaju 2. i 3. srpnja u Splitu gdje započinje natjecanje pjeskaša u prvoj državnoj ligi.

Čakovčanima bronca (medjimurje.hr)


Zagrebački pjeskaši uspješni (zsop.hr)

Rezultati seniori (zsop.hr) Rezultati seniorke (zsop.hr)


Klupski Kup Hrvatske 28. svibnja na terenima KOP Vrapče (odbojkanapijesku.com)

KOP Žnjan u muškoj, te KOP Jarun u ženskoj osvajači Kupa Hrvatske (odbojkanapijesku.com)