KOP ČAKOVEC USPJEŠAN U SPLITUSplitski Žnjan bio je 2. I 3. srpnja poprište na kojem su se odigrala prva šest kola klupskog prvenstva I Hrvatske lige u odbojci na pijesku. Za KOP Čakovec nastupili su Marijan Palinkaš, Alexei Makarov, Kole Mihailov, Alen Grošević i Miroslav Vabec.

Da podsjetimo u klupskom prvenstvu za klub nastupaju dva para, u slučaju pobjede oba para klub osvaja dva boda, kada jedan par pobjedi, a drugi izgubi osvaja se jedan bod.

KOP Čakovec je svojim nastupima u prvom dijelu prvenstva u kojem je osvojio pet bodova potvrdio svoju kvalitetu koju je pokazao i na kup natjecanju. U prvom kolu protivnik je KOP Vrapče, u prvom susretu naš par Palinkaš/Mihailov igraju na svojem nivou i pobjedom od 2:0 osvajaju prvi bod za Čakovčane, u drugom susretu Makarov/Grošević nakon što su izgubili tijesno prvi set nastavljaju igrati vrlo dobro, serve Makarova su veliki problem za protivnika i naši poravnavaju na 1:1, u odlučujućem trečem setu Brlas/Božić su koncetriraniji i nakon našeg vodstva od 4:1 potpuno preokreću igru u svoju korist i sigurno dobivaju treći set. U drugom susretu Čakovčane očekuje susret protiv zagrebačkog KOP Jaruna, prvi igraju Palinkaš/Mihailov protiv Obradovića/Đorđevića, a u drugom susretu Grošević/Vabec protiv Mudrovčić/Ravnjak iako su naši u ovom susretu očekivali više, oba susreta gube sa 2:0. Jaki vjetar bio je jednaka prepreka za obje ekipe no protivnik se u takvim uvjetima bolje snašao i zasluženo osvojio 2 boda. Treče kolo je uspješno za naše parove Palinkaš/Mihailov i Vabec/Makarov dobivaju oba susreta protiv KOP Splita. U srazu sa zagrebačkim HAKOP Mladost opet naši Palinkaš/Mihailov i Grošević/Vabec dobivaju oba susreta i time osvajaju naredna dva boda. U zadnjem susretu protivnik je domačin KOP Žnjan osvajač ovogodišnjeg kupa i uz KOP Zagreb naš najkvalitetniji klub, iako je našima ždrijeb išao na ruku, Palinkaš/Mihailov igraju protiv mladih DellOrco/Glaurdić, a Grošević/Makarov protiv jačeg para Križanović/Skorin što našima daje nade u osvajanju jednog boda, ipak kvalitetniji domačini dobivaju oda susreta.

Moramo napomenuti da je KOP Čakovec prije dvije godine odustao od natjecanja u prvoj ligi zbog skupog sistema natjecanja, a prošle godine odigrao drugu ligu, taku da je KOP Čakovec povratnik u prvu ligu nakon dvije sezone, tim više ukupnim nastupom naših možemo biti potpuno zadovoljni jer sa osvojenih 5 bodova KOP Čakovec se nalazi na četvrtom mjestu i ako ponove dobre igre na zagrebačkom turniru gdje se igra drugi dio prvenstva mogu zadržati dobar plasman. Za ovaj nastup sve pohvale.

Najava Klupskog prvenstva Hrvatske (odbojkanapijesku.com)

KOP Zagreb i KOP Žal u vodstvu nakon prvog turnira prvenstva Hrvatske (odbojkanapijesku.com)

Prvi rezultati KPH 2011 (zsop.hr)Rezultati i poredak - muškarci (excel)

Rezultati i poredak - žene (excel)


Poredak muškarci

1. KOP Erste Zagreb 9
2. KOP Žnjan 8
3. KOP Jarun 8
4. KOP Čakovec 5
5. KOP Vrapče 4
6. KOP Split 2
7. HAKOP Mladost 0

Poredak žene

1. KOP Žal 8
2. KOP Split 7
3. KOP Vrapče 5
4. KOP Erste Zagreb 3
5. KOP Jarun 3
6. KOP Žnjan 2
7. HAKOP Mladost 0