KADETKINJE KOP-a ČAKOVEC PETE U DRŽAVI!

Kadetkinje Kluba odbojke na pijesku Čakovec bile su sudionice završnice ovogodišnjeg prvenstva države u odbojci na pijesku. Natjecanje je održano na zagrebačkom Jarunu u subotu, 30. lipnja. Na završnici je nastupilo 6 najboljih pjeskaških ekipa iz čitave Hrvatske.

U skupini A igrali su KOP Vrapče, KOP Jarun i KOP Kajzerica, a u skupini B KOP Zagreb, KOP Mladost i KOP Čakovec. U svom prvom susretu Čakovčanke su nastupile protiv jednih od favoritkinja i kasnijih finalistkinja odbojkašica KOP Zagreb. Naš najmlađi par K. Novak/Apostolovski u svom premijernom nastupu rezultatom 2:0 (25:7, 25:10) poražen je od para Jazbec/Kalebić. Nakon toga prvi zagrebački par Štrbac/Jelić dobio je čakovečki par Horvat/Štefić s 2:0 (21:1, 21:7). U drugom susretu skupine Čakovčanke su bile vrlo blizu barem jednom bodu. U srazu sa zagrebačkom Mladosti veliku šansu imao je par A. Kraljić/L. Kraljić u srazu s parom M. Pavičić/A. Pavičić. Imale su KOP-ovke 19:17 i 20:19 u startnom setu, ali su Mladostašice bile pribranije kod ključnih poena i na razliku dobile set. U drugom naše dobre do 9:12, a potom potpuno posustaju, pa se Zagrepčanke zasluženo raduju. Šansu za osvajanje boda Čakovčanke su imale u svom zadnjem nastupu, međutim par Hajdinjak/I. Novak odigrao je ispod svojih mogućnosti (i visoka temperatura zraka učinila je svoje) i na koncu s uvjerljivih 2:0 (21:8, 21:7) poražen od para Plavić/Stipanović.

Unatoč dvama porazima KOP-ovke su (inače najmlađe igračice na završnici) završile na petom mjestu na ovogodišnjem državnom prvenstvu za kadetkinje, ispred zagrebačke Kajzerice. Naslov prvakinja Hrvatske osvojile su odbojkašice Vrapča, drugo mjesto pripalo je Zagrebu, a treće Jarunu.

Za kadetkinje KOP-a Čakovec (na slici) ovaj su uspijeh ostvarile: Maja Horvat, Andrea Štefić, Klara Novak, Vanna Apostolovski, Iva Novak, Antonija Hajdinjak, Lidia Kraljić i Anđelina Kraljić. Ekipe su vodili Ivan Vabec i Rajko Kolarek.