PRVENSTVO MEĐIMURJA ZA KADETKINJE

ČAKOVČANKE IZBORILE REGIONALNO

Odbojkaški klub Čakovec bio je domaćin Prvenstva Međimurja za kadetkinje koje je u subotu 11. svibnja održano u dvorani čakovečke Ekonomske i trgovačke škole.

Na ovom natjecanju nastupile su kadetkinje (rođene 1996. godine i mlađe) sva tri naša ženska odbojkaška kolektiva: Kaštela iz Pribislavca, Štrigove, te odbojkaškog kluba Čakovec (na fotografiji). Subotnje poslijepodne svakako je bilo u znaku odbojke, a u sva tri odigrana susreta (na 25 poena po setu) odluka o pobjedniku pala je tek u trećem setu.

Prvi susret odigrale su kadetkinje Štrigove i domaćina Čakovca. Domaće su dobile prvi set na razliku, Štrigovčanke uzvratile u drugom. U odlučujućem, trećem, neizvjesno do sredine seta, a potom Čakovčanke bježe na nedostižnu prednost, osvajaju set i prve bodove.

U drugom susretu još veća neizvjesnost. Odbojkašice Štrigove uvjerljivo su dobile prvi, a Kaštelanke još uvjerljivije drugi set. Pobjednik je ponovno odlučen u trećem setu. Do sredine seta vodile su Štrigovčanke, ali su djevojke iz Pribislavca sve okrenule na svoju stranu i pri rezultatu 24:20 stigle do 4 meč lopte. Odbojkašice Štrigove prvu spašavaju, a potom na servis Jasmine Horvat i ubojite na mreži Ane Stanković pet puta uzastopno poentiraju i zasluženo se raduju.

Uoči trećeg susreta pehar za 2.mjesto u 2 B ligi- sjever kapetanici Čakovca Mirni Baksa uručila je tajnica ŽOK-a Kaštel, Danijela Prprović (fotografija).

U trećem susretu odlučivalo se o 1. mjestu i plasmanu na regionalno natjecanje. Kaštelanke su sjajno ušle u meč i prvi set ekspresno dobile. Uzvratile su Čakovčanke istom mjerom u drugom, pa je odluka o pobjedniku ponovno pala u trećem. Start seta pripada Kaštelankama, ali su pri 2. tehničkom odmoru Čakovčanke pobjegle na 2 razlike (16:14). U završnici seta vrlo neizvjesno, ali su kod odlučujućih poena odbojkašice Čakovca bile čvršće i na koncu se zasluženo radovale.

Evo svih rezultata:
Čakovec-Štrigova 2:1(25:23, 21:25, 25:14),
Štrigova-Kaštel 2:1(25:17, 12:25, 26:24),
Čakovec-Kaštel 2:1(13:25, 25:14, 25:20).

Konačan poredak:
1. Čakovec 4,
2. Štrigova 2,
3. Kaštel 0 bodova.

Osvajanjem 1. mjesta u županiji odbojkašice Čakovca plasirale su se na regionalno natjecanje, gdje će u konkurenciji 8 kadetskih ekipa pokušati izboriti što bolji plasman. Na regionalnom će nas natjecanju zastupati i kadeti Nedelišće-Centrometala. Prvi turniri igraju se u Sisku (kadetkinje), te Daruvaru (kadeti) već ovog vikenda (18. / 19. svibnja), a drugi u Čakovcu i Nedelišću 2 tjedna kasnije u organizaciji naših predstavnika.

Za prvoplasirani sastav Čakovca nastupile su: Annabella Ciglar, Mirna Baksa, Iva, Ana i Klara i Sanda Novak, Lidia i Anđelina Kraljić, Sara Petak, Maja Horvat, Karla Remenar, Vanna Apostolovski, Antonija Hajdinjak i Dea Poljaković.
Drugoplasirana Štrigova nastupila je u sastavu: Antonija Vršić, Josipa Krumpič, Lea Heric, Josipa Ranteš, Paula Pufek, Ana Stanković, Jasmina Horvat, Petra Posedi, Sandra Golenko i Melania Kovačić;
dok su za trećeplasirani Kaštel igrale: Lucija Košak, Tija Budiša, Marija Fučec, Inka Varga, Mia Mađarić, Helena Rešetar, Mirna Kamenić Lana Florjanić i Mailinda Vnuk.