KADETKINJE ČAKOVCA I KADETI CENTROMETALA ŠESTI U REGIJI!

Čakovec i Nedelišće bili su odlični organizatori 2. turnira najboljih kadetkinja i kadeta regije centar, koji su u subotu igrani u dvoranama II Osnovne škole u Čakovcu i nedelišćanskoj dvorani Aton.

Kadetkinje Čakovca svoj su prvi susret igrale protiv favoriziranih i iskusnijih odbojkašica Daruvara i na kraju su, nakon velike borbenosti cijele ekipe, slavile pomalo neočekivano, ali sasvim zasluženo s konačnih 2:0 (26:24, 25:21). Tom pobjedom Čakovčanke su izborile susret za 5. mjesto s Karlovcem. Domaće su odigrale čitav susret na visokom nivou, držale neizvjesnost glede pobjednika do samoga kraja, ali su Karlovčanke ipak bile mrvicu jače i slavile s konačnih 2:0 (25:22, 25:21). U susretu za 7. mjesto Daruvar je s 2:0 bio bolji od Varaždina, treće mjesto osvojile su odbojkašice Velike Gorice pobjedom od 2:1 nad Petrinjom, a naslov prvakinja regije zasluženo su osvojile odbojkašice zagrebačke Mladosti pobjedom od 2:0 nad vrlo dobrim Siščankama.

Nakon susreta dodiljene su medalje i pehari za 3 najuspješnije ekipe, a dijelili su ih: Ivan Vabec-predsjednik OK Čakovec, Dragutin Novak-predsjednik Odbojkaškog saveza Međimurske županije i čelni čovjek Hrvatske odbojkaške udruge - Zdeslav Barač.

Za OK Čakovec (na slici) 6. mjesto u regiji osvojile su: Annabella Ciglar, Tara Turopoljac, Lidia Kraljić, Maja Horvat, Karla Remenar, Klara Novak, Sanda Novak, Ana Novak, Anđelina Kraljić, Dea Poljaković, Sara Petak i Antonija Hajdinjak. Ekipu je vodio Ivan Vabec.

Kadeti Centrometala također su odigrali 2 susreta i zabilježili po pobjedu i poraz. Mladi odbojkaši Ivana Kurteša (najmlađi sastav turnira) poraženi su u susretu s Varaždinom rezultatom 2:1, a istim su rezultatom bili bolji od Daruvara. Naslov prvaka regije osvojili su kadeti Karlovca, drugo mjesto pripalo je zagrebačkoj Mladosti, treće zagrebačkoj Croatii, četvrto je osvojio Varaždin, peto Daruvar, a šesto naš Centrometal. Tri prvoplasirana sastava primila su pehar i medalje. Za kadete Centrometala nastupili su: Karlo Novak, Vedran David, Antonio Juras, Antonio Stanković, Vanja Marciuš i Ivan Kocijan.