MEĐIMURSKI ODBOJKAŠKI KUP
FINALISTI CENTROMETAL I TOTOVEC, TE KAŠTEL I KAŠTEL II

Polufinale (muški):
NEDELIŠĆE - CENTROMETAL 0:3 (8:25, 21:25, 14:25)
NEDELIŠĆE: K. Novak, H. Novak, I. Novak, Kopačević, Kocijan, Vuk, Košir, M. David. Trener: Josip Treska
CENTROMETAL: Kovač, Palinkaš, Puđa, Gotal, Kurteš, Križanović, Makarov, Petran, T. Posavec, Vincek. Trener: Jadranko Kirić
Prvoligaš Centrometal očekivano je slavio nad mladim Nedelišćancima. U prvom setu Centrometal je bio neumoljiv. Domaćini su najjači otpor pružili u drugom, a u trećem je prvoligaš dao više gasa i uvjerljivo slavo, te izborio novo finale kupa. Trener Kirić u ovom je susretu dao podjednaku minutažu svim svojim igračima.

KOP ČAKOVEC - TOTOVEC 1:3 (26:24, 12:25, 21:25, 23:25)
KOP ČAKOVEC: I. Vabec, Kolarek, Mihoci, Filo, Mi. Horvat, M. Vabec, Petek, Grošević
TOTOVEC: S. Novak, Rešetar, Krklec, Trstenjak, J. Pergar, D. Pergar, Krizman, D. Novak, Ma. Horvat
Čak 100 minuta čiste igre trebalo je drugoligašu iz Totovca da slomi otpor iskusnih KOP-ovaca. Domaćini su odigrali na svom maksimumu i već dobitkom startnog seta naznačili da mogu do iznenađenja. U drugom su domaći pali, Totovec se potpuno razmahao i stiglo je poravnanje. U trećem su KOP-ovci krenuli s 9:4, ali je drugoligaš sredinom seta već poravnao. Gosti potom bježe na 3-4 razlike i tu prednost drže do kraja seta. Nisu se domaći predavali ni u četvrtom, opasno su prijetili. U završnicu seta KOP-ovci ulaze s 4 razlike (22:18), ali „Tottenham“ poravnava na 22:22. Domaći pri 23:22 stižu do nove prednosti, ali su kod odlučujućih poena pribraniji gosti i zasluženo idu u finale, mada su domaći bili vrlo blizu petog seta. Kod pobjednika najbolji Siniša Novak, Zlatko Rešetar i Jurica Trstenjak, a kod Čakovčana sjajni Miroslav Vabec.

Polufinale (žene):
KOP ČAKOVEC - KAŠTEL II 2:3 (25:12, 25:21, 18:25, 21:25, 6:15)
KOP ČAKOVEC: Horvat, Žigo-Štefulj, Zorc, Džinić, Tomašić, Breka, Mihoci
KAŠTEL II: Železnjak, Sabol, Beč, Varga, Kamenić, Breban, Košak, Florjanić, Vnuk
U utakmici punoj preokreta na koncu su zasluženo slavile znatno mlađe Kaštelanke i time izborile ovogodišnje finale kupa. Iskusne KOP-ovke krenule su kako se samo poželjeti može. U prvom setu bile su potpuno dominantne, a sigurnom igrom dobile su i drugi za kapitalnih 2:0. Činilo se da će Kaštelanke brzo pasti, ali dogodilo se sasvim suprotno. Domaće su počele griješiti, gošće su se potpuno razigrale i sigurnom igrom dobile naredna 2 seta. Semafor pokazuje 2:2. Početak petog seta pripada KOP-ovkama (3:1), ali slijedi serija poena igračica iz Pribislavca, koje bježe na neuhvatljivu prednost i nakon više od 2 sata igre zasluženo slave. U redovima pobjednica istakle su se Maja Železnjak, Inka Varga i Maja Breban, a kod domaćih kapetanica Vesna Zorc.

ŠTRIGOVA - KAŠTEL 0:3 (8:25, 5:25, 14:25)
ŠTRIGOVA: P. Pufek, M. Pufek, Stanković, Golenko, Belović, Posedi, Senčar
KAŠTEL: Toplek, M. Ivačić, Herman, Obadić, Knezić, Šestan, Prprović, Novak, Horvat
Drugoligašice iz Pribislavca, pobjedom nad Štrigovom, zasluženo su se plasirale u novo finale međimurskog odbojkaškog kupa. U prva dva seta totalna dominacija Pribislavčanki, a domaće su nešto jači otpor pružile u trećem setu. Kod pobjednica odlično je odigrala tehničarka Jelena Toplek, a kod domaćih Ana Stanković.

FINALE KUPA U SUBOTU 19.01.2013. U NEDELIŠĆU!

Prvoligaš Centrometal i drugoligaš Nedelišće zajednički su organizatori finala međimurskog odbojkaškog kupa za muške i ženske ekipe, koja će se ove subote (19. siječnja) održati u nedelišćanskoj dvorani Aton.

Ljubitelji odbojke moći će pogledati čak 4 utakmice, po dvije u muškoj i ženskoj konkurenciji. Prvi će na parket u susretima za 3. mjesto Nedelišće i KOP Čakovec-kod muških, te KOP Čakovec i Štrigova- kod ženskih ekipa. Oba susreta počinju u 16 sati, a odigravati će se paralelno na dva odbojkaška terena. Finala su na rasporedu u 18 sati. Kod muških igraju Centrometal i Totovec, a kod žena Kaštel i Kaštel II.

Odbojkaški savez Međimurske županije osigurao je pehare za tri prvoplasirana sastava u muškoj i ženskoj konkurenciji, te medalje.
Dođite, ugodno se provedite i pogledajte na dijelu najuspješnije sastave kupa Međimurja!