CENTROMETAL I KAŠTEL POBJEDNICI
MEĐIMURSKOG ODBOJKAŠKOG KUPA!

U zajedničkoj organizaciji prvoligaša Centrometala i drugoligaša Nedelišća u dvorani Aton u Nedelišću odigrani su finalni susreti odbojkaškog kupa Međimurja u muškoj i ženskoj konkurenciji, kao i susreti za 3. mjesto.

U utakmici za 3. mjesto kod muških sastava igrali su Nedelišće i KOP Čakovec. Iskusni Kopovci odlično su krenuli u susret i dobili startna 2 seta za kapitalnih 2:0. Kod rezultata 5:2 u trećem setu za Nedelišće ozlijedio se organizator igre Čakovčana Ivan Vabec i nakon toga igra Kopovaca se naprosto raspala. Naredna dva seta lako osvajaju Nedelišćani i na semaforu je 2:2. U petom, odlučujućem setu, Čakovčani su pri promjeni strana imali 8:6, a potom i 11:8, ali su mladi Nedelišćani bili čvršći kod odlučujućih poena, na razliku dobili set i osvojili 3. mjesto u ovogodišnjem kupu. Nedelišće - KOP Čakovec 3:2 (25:27, 21:25, 25:13, 25:16, 15:13).

Kod žena za 3. mjesto igrali su KOP Čakovec i Štrigova. Štrigovčanke su dobile startni set, ali su u naredna tri slavile iskusnije Čakovčanke i zasluženo stigle do bronce, s konačnih 3:1 (22:25, 25:21, 25:20, 25:19).

U finalnim susretima u obje konkurencije nije bilo nikakvih dvojbi, jer su prvoligaš Centrometal i drugoligaš Kaštel bili previsoke prepreke za Totovec i Kaštel II. Centrometal je sve riješio u 3 seta i s glatkih 3:0 (25:7, 25:18, 25:10) nadigrao Totovec, dok je Kaštelu trebao set više za finalnu pobjedu nad svojim drugim sastavom. Na kraju je bilo 3:1 (25:16, 26:24, 21:25, 25:9).

Za pobjednički sastav Centrometala nasupili su: Kovač, Palinkaš, Puđa, Gotal, Vincek, Petran, T. Posavec, M. Posavec, Kurteš, Makarov i Križanović, drugoplasirani Totovec igrao je u sastavu: Kovačić, Krklec, J. Pergar, D. Pergar, Topličanec, Rešetar, S. Novak, D. Novak, D. Horvat i M. Horvat, za trećeplasirano Nedelišće igrali su: H. Novak, Vuk, Kocijan, Kopačević, K. Novak, I. Novak i Košir, a za četvrtoplasirani KOP Čakovec: I. Vabec, M. Vabec, Kolarek, Filo, Mihoci, Grošević, Horvat, Novosel i Petek.

Za prvoplasirani Kaštel (kod žena) nastupile su: Toplek, Prprović, Šestan, M. Ivačić, D. Ivačić, Herman, Knezić i A. Novak, za drugoplasirani Kaštel II: Beč, Breban, Vnuk, Varga, Kamenić, Košak, Florjanić i Železnjak, za trećeplasirani KOP Čakovec: Džinić, Mihoci, Tomašić, Žigo-Štefulj, Breka, Horvat i Zorc, a za četvrtoplasiranu Štrigovu: P. Pufek, Belović, Golenko, Stanković, Posedi, M. Pufek i Senčar.

Nakon odigranih utakmica predsjednik odbojkaškog saveza Međimurske županije - Mladen David dodijelio je pehare trima prvolasiranim sastavima u muškoj i ženskoj konkurenciji.