„TURNIR GRADA ČAKOVCA“ PERIĆU I ŽUKOVSKOM!Klub odbojke na pijesku-Čakovec bio je sjajan organizator najjačeg ikad održanog pjeskaškog turnira u Međimurju, pod pokroviteljstvom grada Čakovca. Koliko je ovaj turnir bio jak dovoljno govori podatak da su na istom sudjelovala čak 3 hrvatska prvaka: legendarni Tomislav Karaula, prošlogodišnji Pero Križanović, te čakovečki pobjednici Krešimir Perić i Yahor Žukovski.

Subota i nedjelja bili su u znaku odbojke. Na terenu odbojke na pijesku Čakovec, pri Ekonomskoj i trgovačkoj školi okupilo se 9 parova i sistemom dvostruke eliminacije odlučivalo o nedjeljnim polufinalistima.

U Čakovcu su nastupila dva najjača splitska para (Križanović/Zeljković, T. Karaula/K. Karaula), 3 ponajbolja zagrebačka (Perić/Žukovski, Mudrovčić/Ravnjak, Gracin/Venier), 3 čakovečka para (Palinkaš/T. Posavec, Vabec/Vincek, Mihajlov/Grošević), te jedan iz KOP-a Elting-Centrometal (Novak/Košir).

U subotnjem programu odigrano je (unatoč velikim poteškoćama uzrokovanih vremenom) svih 12 utakmica. Prema očekivanjima nedjeljna polufinala dvjema uzastopnim pobjedama izborili su splitski dvojac Križanović/Zeljković, te zagrebački par Perić/Žukovski. S dva uzastopna poraza prvi su s natjecanjem završili Miroslav Vabec i Dražen Vincek, te Karlo Novak i Domagoj Košir. Tri posljednje utakmice subotnjeg programa odlučivale su o još 2 polufinalista. Od domaćih parova u igri za polufinale bili su Kole Mihajlov i Alen Grošević, te Marijan Palinkaš i Tomica Posavec. Kole i Alen u prvom su susretu i u najgorim mogućim uvjetima (kiša) u 3 seta nadvisili splitski par T. i K. Križanović. Marijan Palinkaš i Tomica Posavec igrali su sjajno u odlučujućem meču za polufinale sa zagrebačkim dvojcem Mudrovčić/Ravnjak i izgubili u neizvjesnosti trećeg seta. U zadnjem subotnjem meču za četvrtog polufinalista igrali su domaći dvojac Mihajlov/Grošević i zagrebački par Gracin/Venier. Čakovčani su odigrali borbeno i čvrsto u oba seta, ali su polufinale zasluženo izborili Zagrepčani.

Nedjeljni susreti ponudili su vrhunac pjeskaške odbojke. Prvi polufinale igrali su Splićani Križanović i Zeljković i Zagrepčani Mudrovčić i Ravnjak. Nakon obostrano kvalitetne odbojke slavili su zasluženo Splićani, mada su Zagrepčani bili vrlo blizu 1. seta. Drugo polufinale bilo je još uzbudljivije. U srazu dva zagrebačka sastava susret su bolje otvorili Gracin i Venier dobivši startni set. Perić i Žukovski uzvratili su u drugom, a bili su čvršći i u odlučujućem trećem i zasluženo izborili finale. U utakmici za 3. mjesto bilo je također neizvjesno, a pobjednik je odlučen na razliku-u ruletu 3. seta. Slavili su Zagrepčani Mudrovčić i Ravnjak, mada su i Gracin i Venier pokazali sjajnu igru. U finalu su igrala 2 najbolja hrvatska para. Zagrebački dvojac Perić/Žukovski vrlo uvjerljivo stigao je do startnog seta. U drugom je bilo velike borbe do samog kraja, ali su na kraju ipak prisebniji bili Zagrepčani i zasluženo slavili.

Rezultati:
Vabec/Vincek- Palinkaš/ T. Posavec 0:2(13:21, 13:21),
Novak/Košir-Gracin/Venier 0:2(7:21, 11:21),
Palinkaš/T. Posavec-Križanović/Zeljković 0:2(13:21, 13:21),
Mihajlov/Grošević-Mudrovčić/Ravnjak 1:2(21:19, 14:21, 11:15),
T. Karaula/M. Karaula- Perić/Žukovski 0:2(14:21, 19:21),
Vincek-Vabec-T. Karaula/m. Karaula 0:2(13:21, 14:21),
Križanović/Zeljković- Gracin/Venier 2:0(21:12, 24:22),
Perić/Žukovski-Mudrovčić/Ravnjak 2:0(21:17, 21:17),
Košir/Novak- Palinkaš/ T. Posavec 0:2(10:21, 15:21),
Mihajlov/Grošević-T. Karaula/M. Karaula 2:0(21:15, 21:18),
Mudrovčić/Ravnjak-Palinkaš/T. Posavec 2:1(21:17, 18:21, 15:9),
Gracin/Venier-Mihajlov/Grošević 2:0(21:16, 22:20).

Polufinale:
Križanović/Zeljković-Mudrovčić/Ravnjak 2:0(21:19, 21:14),
Perić/Žukovski-Gracin/Venier 2:1(23:25, 21:16, 15:12).

Za 3.mjesto:
Mudrovčić/Ravnjak-Gracin/Venier 2:1(21:15, 18:21, 15:13).

Finale:
Križanović/Zeljković-Perić/Žukovski 0:2(12:21, 19:21).

Četiri prvoplasirana para (na fotografiji) dobila su medalje (zlatne, srebrne, brončane i po prvi puta „drvene“), te novčane nagrade-koje im je uručio predsjednik Kluba odbojke na pijesku-Čakovec, Ivan Vabec. Nagrada za najboljeg blokera pripala je zasluženo Tomislavu Karauli-najstarijem sudioniku turnira.


Rezultati (.jpg)

Bilten (.pdf)

1. Perić Krešimir / Žukovski Yahor - Zagreb
2. Križanović Pero / Zeljković Ivan - Split
3. Mudrovčić Tomislav / Ravnjak Krunoslav - Erste Zagreb
4. Gracin Matija / Venier Sandro - Erste Zagreb
5. Palinkaš Marijan / Posavec Tomica - Čakovec
6. Mihajlov Kole / Grošević Alen - Čakovec
7. Karaula Tomislav / Karaula Krešimir - Split
8. Novak Karlo / Košir Domagoj - KOP Elting-Centrometal
9. Vabec Miroslav / Vincek Dražen - Čakovec

Evo i kako je to izgledalo sa nekoliko slicica u nasem Picasa foto albumu...

I finala drugi dan turnira...

Kup grada Čakovca osvojili Perić Krešimir i Jegor Žukovski (hsop.hr)

U organizaciji ove sjajne priredbe sudjelovali su: Hans, Feri, Moca, Denis, Vesna, Snježana, Bojana, Rajac, Klara, Vanna, te Ana i Sanda Novak!

Generalni sponzor turnira je:
Grad Čakovec,

a svojim donacijama i sponzorstvom su nam pomogli i:
Printex
Tinte i toneri Nemet
Harambašić Antun
Restoran Kristal
Hamer d.o.o. domača mljekara
Kiš
Danzas Železna Gora
Proart d.o.o.