KADETKINJE KOP-a ČAKOVEC BRONČANE!

Zagrebački Jarun bio je domaćin Prvenstva Hrvatske za kadetkinje (rođ. 1997. godine i mlađe), koje je ove subote (7. lipnja) održano na tamošnjim pjeskaškim terenima.

Na završnici ovogodišnjeg natjecanja sudjelovalo je 7 ekipa:
KOP Erste (Zagreb),
KOP Jarun,
KOP Vrapče,
KOP Feniks (Zagreb),
KOP Mladost (Zagreb),
KOP Retfala (Osijek) i
KOP Čakovec.


Kadetkinje Čakovca igrale su u skupini B sa zagrebačkom Mladosti i osječkom Retfalom, dok su u skupini A igrali Vrapče, Jarun, Erste i Feniks. Čakovčanke su bile dominantne u svojoj skupini.
U prvom susretu igrale su s osječkom Retfalom i slavile s 2:0. Sestre Ana i Sanda Novak s 2:0 (18, 11) svladale su par Rešetar/Pavlović, a Zdravka Benko i Klara Novak su također s 2:0 (15, 12) bile bolje od osječkog para Leović/Findrik.
U drugom susretu Čakovčanke su igrale sa zagrebačkom Mladosti i odličnom igrom slavile s uvjerljivih 2:0 i time izborile polufinale. Ana i Sanda rasturile su dvojac Letenčić/Kljajić s 2:0 (14, 7), a Zdravka i Klara istim omjerom (13, 8) par Vargić/ Kolarić.
Osječka Retfala i Mladost odlučivali su o drugom polufinalistu. Iako je susret završen rezultatom 1:1 u polufinale su prošle Osječanke jer su osvojile 3 poena više od svojih suparnica.

U skupini A u polufinale su se plasirale ekipe Erste i Vrapče. Čakovčanke su išle na Vrapče, a Osječanke na ekipu Erste.
Jake Vrapčanke bile su previsoka prepreka za Čakovčanke. Ana i Sanda poražene su od para Lovaković/Krmpotić s 2:0(13, 5), a Klara i Zdravka istim rezultatom (7, 12) od kombinacije Piškor/Glasnović.
U drugom polufinalu zagrebačko Erste slavilo je s 2:0 nad osječkom Retfalom. U susretu za treće mjesto i brončane medalje ponovno su se susreli KOP Čakovec i KOP Retfala. Ana i Sanda Novak sjajno su odradile svoju zadaći i dobile Osječanke Leović i Findrik s 2:0 (11, 5) i time omogućili Zdravki i Klari komotnost i mirnoću u susretu s osječkim parom Rešetar/Pavlović. Osječanke su se odlično držale i u prvom setu stigle do 16 poena. U drugom je bilo krajnje neizvjesno, ali su Zdravka i Klara izvukle i posljednje atome snage na jarunskom suncu i dobile set s 24:22, a time i susret rezultatom od 2:0. Konačan rezultat 2:0 za KOP Čakovec.

Naslov državnih prvakinja za kadetkinje zasluženo je osvojio KOP Erste, pobjedom s 2:0 u finalu nad KOP-om Vrapče.
Kadetkinje KOP-a Čakovec (fotografije) osvajanjem 3. mjesta i brončanih medalja polučile su odličan rezultat na završnici državnog prvenstva za što zaslužuju sve pohvale. Za KOP Čakovec na Jarunu su igrale i sjajan rezultat ostvarile: Zdravka Benko, Ana, Sanda i Klara Novak.
Ekipu su zajednički pripremali Ivan Vabec i Rajko Kolarek (vodio na natjecanju).

Konačan poredak:
1. KOP Erste,
2. KOP Vrapče,
3. KOP ČAKOVEC,
4. KOP Retfala (Osijek),
5. KOP Jarun,
6. KOP Mladost,
7. KOP Feniks.