SARA PETAK I ANA STANKOVIĆ TREĆE JUNIORKE U DRŽAVI!

Članice Kluba odbojke na pijesku Čakovec, Sara Petak i Ana Stanković, osvajanjem 3. mjesta na državnom prvenstvu za juniorke održanom u Koprivnici polučile su najbolji juniorski plasman kluba u povijesti.

Sjajan rezultat ostvarile su Ana i Sanda Novak, koje su osvajanjem 4. mjesta bile na korak do medalje. Iva Novak i Antonija Hajdinjak završile su na sedmom, a najmlađe-Iva Bulović i Hana Kocijan na 9. mjestu.

Turnir su otvorile najmlađe članice kluba-četrnaestogodišnjakinje Iva Bulović i Hana Kocijan s mladim parom iz Bjelovara Andreić/Grgić. Naše su dobile prvi set, drugi tijesno izgubile, a u trećem ostale bez i malo sreće i na kraju izgubile s 2:1 (18, -17, -12), mada su pružile vrlo dobru igru. Drugi naš par I. Novak/Hajdinjak nije imao sreće pri ždrijebu, jer je naletio na jak bjelovarsko-zagrebački par Čulo/Knezović i očekivano je poražen s 2:0. Uslijedio je sudar 2 naša para. Stanković/Petak protiv sestara Novak. Ana i Sandra pružile su žilav otpor Ani i Sari, koje su slavile s 2:0 (15, 16). Uslijedio je novi okršaj naših. Ana i Sanda protiv Ive i Hane. Prvi set sestre Novak dobile su lako, ali su u drugom čakovečke najmlađe odbojkašice pružile vrlo žilav otpor. Na kraju je bilo 2:0 (8, 16). Krajem subotnjeg dana uslijedio je novi okršaj KOP-ovki. Ana i Sanda protiv Ive Novak i Antonije Hajdinjak. U vrlo izjednačenom susretu slavile su sestre Novak s 2:0 (17, 22) i izborile nedjeljnji nastavak natjecanja.

Prve su na teren u nedjelju izašle Ana Stanković i Sara Petak i u 2 seta dobile Bjelovarčanke Grgić/Andreić. Bilo je 2:0 (11, 10). Sestre Novak imale su za prolaz u polufinale favorizirani zagrebački dvojac Šarić/Bertol. Međutim, Ana i Sanda odigrale su sjajno i slavile uvjerljivo s 2:0 (11, 18). Ana i Sara u polufinalu su naletjele na najjači hrvatski odbojkaški dvojac Kovačević/ Ovčina, koji će našu zemlju ovog tjedna zastupati na juniorskom europskom prvenstvu. Naše su odigrale dobro, ali su Zagrepčanke (dvije godine starije od naših djevojaka) bile bolje i s 2:0 (11, 10) izborile finale.

I sestre Novak nisu imale većih izgleda u polufinalu. Iako su odigrale na gornjoj granici svojih mogućnosti Knezović i Čulo bile su jače i s 2:0 (14, 12) prošle u finale. Uslijedio je susret za 3. mjesto. Ana i Sara protiv Sande i Ane. I opet odlična utakmica. Sestre Novak dugo su se držale u igri protiv Sare i Ane, ali je pobjeda zasluženo pripala iskusnijem paru Petak /Stanković. Bilo je 2:0 (15, 14).

U finalu su igrala 2 najbolja para u Hrvatskoj. Martina Kovačević i Ivana Ovčina protiv Kristine Knezović i Božene Čulo. Par Knezović/Čulo odlično se je držao u prvom setu i do samog kraja držao rezultatsku neizvjesnost. U drugom su pale u igri, pa su Ovčina i Kovačević lako došle do seta i novog trona. Bilo je 2:0 (17, 5).

Tri prvoplasirana sastava turnira primila su pehare i medalje, a svi sudionici nedjeljnje završnice i poklon pakete organizatora turnira.

Sve susrete odsudili su članovi našeg kluba-Momir Prprović i Rajko Kolarek. Organizacija Pojedinačnog prvenstva Hrvatske za juniorke bila je odlična, za što pohvale idu domaćinu!