Ovog vikenda 23-24.08.2014 naše djevojke nastupile u Zagrebu!

Na zagrebačkom Jarunu ove subote i nedjelje 23-24.08.2014 odigran je drugi dio prvenstva prve lige u odbojci na pijesku.

Odbojkašice Kluba odbojke na pijesku Čakovec odigrale su sedam kola i ostvarile dvije pobjede čime su osigurale nastup i slijedeće sezone u prvoj ligi što je za mlade odbojkašice i bio osnovi cilj. To je sjajan uspjeh s obzirom na to da su naše igračice najmlađe u ligi i njima je to prva godina natjecanja u najvišem klubskom natjecanju.

Sve utakmice naše su odigrale u istim parovima Iva Novak i Antonija Hajdinjak, sestre Ana i Sanda Novak te Sara Petak i Ana Stanković, pod vodstvom trenera Rajka Kolareka i Ivana Vabeca. Subota je započela sa kišom koje je pratila natjecanje kroz cijelo vrijeme.

Naše igračice su prvog dana natjecanja igrale protiv klubova iz gornjeg dijela tablice. Protiv pulskog Žala, Zagreba, Vrapča i Jaruna, nisu uspjele ostvariti ni jednu pobjedu što je i realno s obzirom na iskustvo i kvalitetu protivničkih ekipa.

U nedjelju su vrijeme i protivnici najavljivali ljepši dan, prvi susret Čakovčanke igraju utakmicu koja je prebačena sa pulskog turnira u Zagreb, na drugoj strani mreže su igračice splitskog Žnjana koje također žele bodove za opstanak u ligi. Na prvom terenu Sara Petak i Ana Stanković protiv para Maretić/Bakota igraju sjajno i dominiraju u svim elementima igre, dobrim servama onemugučavaju kvalitetan napad protivnica i sigurno dobivaju susret sa 2:0. Na drugom terenu je utakmica do kraja neizvjesna, sestre Ana i Sanda gube prvi set dobivaju drugi i treči i sa pobjedom od 2:1 osiguravaju i drugi bod protiv spličanki. Cijeli susret je protekao u vrlo izjednačenoj igri i punoj preokreta, dobrih poteza i grešaka na obje strane pravi prvenstveni ogled, naše su se pokazale za nijansu bolje i zasluženo pobjedile. U drugom susretu dana čakovčankama je protivnik zagrebačka Mladost, Ana i Sara gube prvi set no vidi se da mogu i bolje što u drugom setu i dokazuju i u potpunoj dominaciji dobivaju drugi set, u trečem potpuno neizvjesnom do zadnjeg poena sreća je na strani mladostašica i bod odlazi na konto protivnica. U drugom susretu Iva Novak i Anronija Hajdinjak igraju protiv para Zorica/Balija koje su iskusnije i kvalitetnije, naše gube susret ali nisu razočarale igrom. Zadnji susret prvenstva je opet protiv splitskog Žnjana, borba za opstanak odnosno bolji plasman u prvenstvu Hrvatske, naši treneri odlučuju se za iste postave kao u prvom susretu dok su spličani izmiksali parove, odigrala se repriza prvog susreta gdje Sara i Ana protiv Vranković/Maretić sigurno dobivaju sa 2:0, a Ana i Sanda su bolje od Glavinić/Mihojević sa 2:1, slavlje i radost naših igračica. Sve naše igračice za svoj nastup zaslužuju čestitke, ovime se pokazale da je pred njima još puno dobrih rezultata.

Osvajanjem nova dva boda protiv Žnjana igračice KOP Čakovca osvojile su šesto mjesto u prvenstvu prve državne lige u Odbojci na pijesku.

Konačan poredak:
1. KOP Jarun,
2. KOP Zagreb,
3. KOP Vrapče,
4. KOP Žal,
5. KOP Mladost,
6. KOP Čakovec,
7. KOP Žnjan.Odbojkašice Kluba odbojke na pijesku Čakovec ovog će vikenda (23. i 24.08.2014) nastupiti na prvenstvu Prve državne lige (2. okupljanje) za seniorke, koje će se održati u Zagrebu

Nakon turnira u Puli, gdje su kao novajlije u najvišem rangu natjecanja odigrale 5 susreta i ostavile solidan dojam, pred Čakovčankama je još 7 susreta. Po jedan susret KOP-ovke će odigrati s pulskim Žalom, Vrapčem, Zagrebom, Jarunom i Mladosti (Zagreb), a 2 sa Splitom, jer je njihov pulski ogled prebačen na zagrebački turnir.

Budući da su Čakovčanke daleko najmlađe igračice na prvenstvu (igraju juniorke i kadetkinje) nemaju nikakvog imperativa glede konačnog rezultata, pa će svaki odigrani susret djevojkama donijeti veliko iskustvo za naredne pjeskaške sezone.