PRVENSTVO PRVE HRVATSKE LIGE U ODBOJCI NA PIJESKU

U subotu 4. srpnja i nedjelju 5. srpnja u organizaciji KOP-a Jarun, odigran je prvi dio klupskog prvenstva prve Hrvatske lige u odbojci na pijesku. KOP Čakovec se natječe u ženskoj konkurenciji, a pored našeg kluba u konkurenciji su još KOP Jarun, KOP Zagreb, KOP Mladost KOP Feniks, svi iz Zagreba, zatim KOP Vrapče iz Vrapča, KOP Retfala iz Osijeka te KOP Žal iz Banjola.

Prije utakmica koje su bile na rasporedu u 11 sati, cijeli je Jarun stao da minutom šutnje oda počast nedavno preminulom treneru KOP-a Čakovec, Rajku Kolareku.

Igralo se na šest terena istovremeno, KOP Vrapče je bio prvi protivnik našim djevojkama. Čakovečki prvi par Sara Petak i Ana Stanković imali su na drugoj strani mreže također kvalitetniji Vrapčanski par Radolović/Mutak, iako su protivnice slovile kao favoriti naše su več na startu umalo priredile iznenađenje jer su požrtvovnom igrom, naročito u obrani, potpuno parirale protivnicama, imale set i set loptu u prvom setu, ali ipak taj set izgubile sa 22:20, da di u drugom setu, sad već na užarenom pijesku, malo popustile i dozvolile protivnicama da lakše dođu do drugog seta i konačne pobjede.

U subotu su naš drugi par bile Ana Novak i Saša Leskovar koja je zamijenila odsutnu sestru Sandu Novak. S obzirom na mladost i neiskustvo prvenstveni je cilj bio da naše igračice steknu prvoligaško iskustvo i osvoje što više poena, što su one to i u potpunosti ostvarile, iako su u subotu izgubile sva tri susreta, nisu razočarale, naprotiv mlada Saša je pokazala da se u budučnosti i te kako može računati na nju.

Subota nije bila sretan dan za naše parove jer su u drugom kolu poražene od mnogo iskusnijih igračica Žala, dok su u trečem kolu Sara i Ana u potpuno izjednačenoj borbi protiv Mladosti iz Zagreba nesretno izgubile u samoj završnici seta koji su završili 20:22 i 19:21.

U nedjelju prva utakmica protiv KOPa Feniks donosi nam i prvi bod, Sara i Ana igraju odlično i ostvaruju svoju prvu pobjedu, dok drugi par sad pojačan sa Sandom Novak igra ispod svojih mogučnosti i gubi od drugog Feniksovog para koji nije pokazao puno kvaliteta, no naše su podbacile.

No zato u petom kolu protiv Osječke Retfale Ana i Sanda Novak pokazuju puno bolje izdanje i dobivaju susret sa 2:0, a i par Sara Petak i Ana Stanković nemaju problema sa svojim protivnicama i sigurno dobivaju susret.

U šestom kolu Sara i Ana u pravom trileru, setovi završavaju 20:22, 22:20 i 11:15, gube susret sa 1:2, bila je to obostrano dobra igra sa puno atraktivnih poteza, no za nijansu sretnije protivnice odnose bodove. U drugom susretu sestre Novak igraju dobro no na drugoj strani je iskusniji i kvalitetniji par tako da bodovi odlaze na konto protivnica.

Posljednji susret se igra protiv KOP Zagreba, iako se u tom susretu priželjkivao i pokoji set ili bod, umor je učinio svoje i oba suseta dobivaju igračica Zagreba.

KOP Čakovec je tako nakon odigranih sedam kola osvojio tri boda zauzeo šesto mjesto koliko ima i sedma KOP Retfala, dok je KOP Feniks posljedni sa osvojenim jednim bodom, na čelu je KOP Zagreb sa svih sedam pobjeda.

Svim igračicama treba odati priznanje na uluženom trudu i zalaganju, jer se večina susreta igrala na temperaturi višoj od 30 stupnjeva, a pijesak je doslovce bio užaren, jer organizatori nisu stigli sva igrališta pravovremeno ohladiti vodom.

Što se tiče naših igračica sa osvojena tri boda moramo biti zadovoljni, jer je to jedna od najmlađih ekipa i spletom raznih objektivnih okolnosti nije bila dovoljno pripremljena. Drugi dio natjecanja igra se 22. I 23. Kolovoza.

Evo nekoliko slicica u nasem Picasa foto albumu...