ODBOJKA NA PIJESKU
KLUPSKO NATJECANJE PRVE DRŽAVNE LIGE


U subotu 22. i nedjelju 23. kolovoza na zagrebačkom Jarunu odigran je drugi dio klupskog natjecanja prve državne lige u odbojci na pijesku.

Boje kluba odbojke na pijesku Čakovec brane djevojke, koje drugu godinu nastupaju u najkvalitetnijem klupskom natjecanju u odbojci na pijesku. Osnovni cilj za KOP Čakovec je izboriti opstanak u ligi i dogodine se natjecati sa najboljim Hrvatskim pjeskašicama.

Nakon odigranih prvih sedam kola naše djevojke zauzimale su šesto mjesto sa istim brojem bodova kao i sedmoplasirana osječka Redfala, a sedmo i osmo mjesto znači prelazak u niži rang natjecanja. Ostanak u prvoj ligi je bio dodatni motiv za naše djevojke, trebalo je osvojiti što više bodova i poena jer o boljem plasmanu mogu odlučivati nijanse. U takvim okolnostima stručni štab čakovčana odlučio se da ekipu upotpune iskusne Karmen Tomašić i Vesna Zorc te uz standardne Anu Stanković te Anu i Sandu Novak ostvare povoljan rezultat, hendikep je što pouzdana Sara Petak zbog bolesti nije mogla nastupiti.

Prvo kolo nastavka natjecanja naše igraju protiv drugoplasiranog KOP Vrapča, iako naše igraju dobro osim časnog poraza ne mogu više ostvariti, ni drugo kolo nije obečavajuče za naše, jer je KOP Žal posebno nezgodan za naše djevojke, Sanda i Ana Novak nakon prvog lošeg seta u kojem naročito loše funcionira prijem servisa, u drugom popravljaju igru dobro se drže do pred kraj seta, ali kvalitetnije protivnice dobivaju i drugi set. Karmen Tomašić i Ana Stanković igraju bolje nego u prvom susretu, no Žalovke su ipak previsoka prepreka i drugi susret gubimo sa 2:0. Posljednji susret subotnjeg natjecanja donosi nam dvostruko slavlje i veliku radost, pobjeđena je zagrebačka KOP Mladost, osvojena su velika dva boda i s optimizmom se kreće u nedjeljne oglede.

Nedjeljno jutro nam donosi ogled protiv zagrebačkog KOP Feniksa iako se priželjkivala dvostruka pobjeda, osvojen je samo bod, znači jedna pobjeda i jedan poraz što opet znači daljnju neizvjesnost za bijeg iz opasne zone. Najneizvjesnije utakmice su u petom kolu protiv osječke KOP Retfale kada Karmen Tomašić i Ana Stanković dobivaju susret sa 2:1, a Vesna Zorc i Sanda Novak gube sa istim rezultatom, bila je to sjajna borba obaju sastava i na kraju podjela bodova. Pretposljednje kolo donosi nam ogled protiv domačina KOP Jaruna čakovčanke igraju dobro, bore se za svaki poen no bodovi odlaze na konto protivnica. U posljednjem kolu naše priređuju iznađenje pobjedivši favorizirani KOP Zagreb sa 2:0, Ana Stanković sada u paru sa Anom Novak djeluju sigurno, u izjednačenoj borbi osvajaju veliki bod. Drugi par Vesna Zorc i Karmen Tomašić igraju sigurno i rutinski dobivaju oba seta, čime opravdavaju svoj poziv u ekipu i primjer su mladim igračicama kako se bori za boje svoga kluba.

Ovom pobjedom KOP Čakovec je na kraju zauzeo peto mjesto što je odličan uspjeh za naš klub, čestitke za takav uspjeh i svaka pohvala igračicama.