SLAVLJE KADETA I KADETKINJA MLADOSTI

Kadetkinje i kadeti zagrebačke Mladosti okitili su se naslovima prvaka uvjerljivim nastupima na 2. turniru regije-Centar, kojeg je odličan domaćin bio odbojkaški klub Varaždin. U dvorani na Dravi u nedjelju se okupilo 5 muških (izostao Daruvar) i 7 ženskih kadetskih ekipa.

U konkurenciji kadeta odbojkaši Centrometala odigrali su 2 susreta i u oba doživjeli poraze. Protiv zagrebačke Croatie odlično su odigrali prvi set, koji su tijesno izgubili, a u drugom nisu izdržali u istom ritmu. U susretu s Mladostašima nisu imali većih izgleda i zabilježen je poraz u 2 seta. Centrometalovci su na koncu završili na 5. mjestu, prvenstveno zbog nedolaska Daruvara na varaždinski turnir, pa su i Trnje i Varaždin dobili oba susreta bez borbe što je Centrometalovce koštalo bronce. Ipak, veseli podatak da je iz redova Centrometala (izborom trenera) Antonio Stanković proglašen najboljim napadačem turnira.

Rezultati(kadeti):
Centrometal-Croatia 0:2,
Varaždin-Trnje 0:2,
Mladost-Croatia 2:0,
Mladost-Centrometal 2:0,
Varaždin-Daruvar 2:0 bb,
Trnje-Daruvar 2:0 bb.

Poredak:
1. Mladost(Zagreb),
2. Croatia(Zagreb),
3. Trnje,
4. Varaždin,
5. CENTROMETAL,
6. Daruvar.

Pod vodstvom Aleksandra Kovačića za Centrometal su nastupili: Antonio Stanković, Luka Kregar, Patrik Posedi, Vedran David, Mihael Kregar, Petar Krizman, Hrvoje Novak i Marko Horvat.


KADETKINJE ČAKOVCA (u nekompletnom sastavu) odigrale su također 2 susreta i u oba doživjele poraze. Prvo su u 2 seta poražene od zaprešićkog Neba, a potom istim omjerom i od dugoreške Mladosti, te natjecanje završile na 7. poziciji.

Naslov prvakinja u kadetskoj konkurenciji osvojile su odbojkašice zagrebačke Mladosti-pobjedom u finalnom susretu nad domaćim Varaždinom, dok je bronca pripala zagrebačkoj ekipi Fortis Volta čije su odbojkašice nadvisile zaprešićko Nebo.

Rezultati:
ČAKOVEC-Nebo 0:2,
Varaždin-Mladost(DR) 2:0,
Sisak-Mladost(DR) 2:0,
Mladost(DR)-ČAKOVEC 2:0.
Polufinale:
Mladost(ZG)-Fortis Volta(ZG) 2:0,
Varaždin-Nebo 2:0.
Za 3. mjesto:
Fortis Volta-Nebo 2:1,
Mladost(ZG)-Varaždin 2:0.

Poredak:
1. Mladost(ZG),
2. Varaždin,
3. Fortis Volta,
4. Nebo,
5. Sisak,
6. Mladost(DR),
7. ČAKOVEC,
8. Bjelovar.

Pod vodstvom Ivana Vabeca i Rajka Kolareka za Čakovec su nastupile:
Iva Bulović, Ana Novak, Sanda Novak, Marija Rešetar, Laura Majer i Saša Leskovar.

Tri prvoplasirana sastava u obje konkurencije primila su pehare i medalje od čelnih ljudi saveza, a dodijeljene su i nagrade najboljim pojedinkama i pojedincima turnira gdje je veliko priznanje u jakoj konkurenciji primio sjajni Centrometalovac Antonio Stanković.