ODBOJKA NA PIJESKU (Ž)
KADETKINJE ČAKOVCA ČETVRTE U DRŽAVI!

Zagrebački Jarun u subotu je bio domaćin završnice ovogodišnjeg državnog prvenstva za kadetkinje, na kojem su, u konkurenciji 9 ekipa, kadetkinje Čakovca osvojile visoko 4. mjesto i gotovo ponovile lanjski plasman kada su bile brončane. Ovogodišnji uspjeh samo je potvrda da se u KOP Čakovcu dobro radi i velika pažnja posvečuje mladim igračicama što je svakako za pohvaliti.

U prvom susretu odbojkašice KOP-a Čakovec igrale su sa zagrebačkim Jarunom i stigle do boda. Ana i Sanda Novak s 2:0 (27:25, 21:10) nadigrale su par Posečak/Bukša, a Đunđek i Marić očekivano su bile istim rezultatom bolje od Marije Rešetar i Saše Leskovar, kojima je to bila tek prva pjeskaška sezona. U drugom susretu skupine KOP-ovke su igrale sa zagrebačkom Mladosti i odličnim nastupom oba para dobile susret s uvjerljivih 2:0. Prvo su Ana i Sanda u 2 seta dobile par Činić/Zokić, a Marija i Saša s istovjetnih 2:0 drugi zagrebački par Iličković/Ajruli što je Čakovčankama osiguralo igranje u polufinalu.

U polufinale su se, uz Čakovčanke, plasirali pobjednici skupina A i B (Zagreb i Vrapče), te drugoplasirani sastav C skupine-Jarun. U polufinalu su KOP-ovke igrale sa Zagrebom, ponajboljim hrvatskim sastavom i umalo priredile iznenađenje. U prvom meču Ana i Sanda s 2:0 nadvisile su zagrebački dvojac Stipanović/Šarčević, ali su potom znatno iskusnije Krivić i Odžić bile prejake za mlade i neiskusne Mariju i Sašu i s 2:0 poravnale skor na 1:1 i zahvaljujući tek većem broju međusobno osvojenih poena izborile finale, a našim igračicama je ostala borba za treče mjesto. U drugom polufinalu Vrapče je s 2:0 bilo bolje od Jaruna i stiglo također do finala.

U susretu za 3. mjesto i brončane medalje kadetkinje Čakovca ponovo su igrale s Jarunom i nakon velike borbe izgubile rezultatom 2:0, a svemu je kumovao i veliki umor na vrućem jarunskom pijesku. Prvi naš par (Ana i Sanda Novak) poražen je od para Đunđek/Marić, rezultatom 2:0, a potom i Marija i Saša istovjetnim rezultatom od domaćeg para Bukša/Posečak.

Naslov kadetskih prvakinja pripao je sastavu Vrapča pobjedom u 2 seta nad Zagrebom.

Konačan poredak (sezona 2015.):
1. KOP Vrapče,
2. KOP Zagreb,
3. KOP Jarun,
4. KOP ČAKOVEC,
5. KOP Split,
6. KOP Fenix,
7. KOP Retfala (Osijek),
8. KOP Mladost,
9. KOP Opatija.

Naše igračice su pokazale veliku borbenost i požrtvovnost na vručem Jarunskom pijesku, Ana i Sanda su izgubile samo jedan susret i bile jedne od najuspješnijih parova na prvenstvu, a drugi mlađi par Marija i Saša iz utakmice u utakmicu su igrale bolje, pokazivale su više sigurnosti i evidentno je da če u budučnosti biti kvalitetne igračice. Rezultat Čakovčanki ohrabruje, jer biti ispred klubova poput Splita, Fenixa i Mladosti i s tako mladim i neiskusnim sastavom vrijedno je divljenja. Ekipu je u Čakovcu pripremao i u Zagrebu vodio Ivan Vabec.