Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku


U Zagrebu je 4. i 5. Lipnja održan prvi dio natjecanja I. Državne lige u odbojci na pijesku, KOP Čakovcu ovako rani početak natjecanja nikako nije išao na ruku, jer nije mogao nastupiti u najjačem sastavu, zbog školskih obaveza Ana i Sanda Novak, te Ana Stanković zbog obaveza na fakultetu. S druge strane kako je klub ostao bez igrališta kod ETŠ-a, još uvijek nema primjerene uvjete za treninge, iako se rješenje traži od početka godine, no u klubu se nadaju da će se i dogovori sa gradom oko uređenja igrališta na lokaciji kod NK Sloge ovih dana početi i realizirati.

Boje KOP Čakovca ovaj vikend su na Jarunu branile Natali Žigo-Štefulj, Sara Petak, Maja Horvat, Inga Varga, Mailinda Vnuk i Iva Bulović. Iako je u šest susreta osvojen samo jedan bod djevojke nisu razočarale, igrale su borbeno u večini mečeva ravnopravno su parirale protivnicama, manjkalo je malo snage i iskustva.

Najučinkovitije su bile Inga i Maijlinda koje su u prvom susretu sa 2:0 bile bolje od Jarunskog para, iako im je to bio prvi nastup na prvenstvu Hrvatske, po igri se to nije dalo zaključiti, cijeli susret su odigrale na visokom nivou i sigurno uknjižile pobjedu, u drugom susretu protiv Osječke Retffale povele su sa 1:0 u setovima, ali na kraju su Osječanke slavile, protiv Vrapča umalo veliko iznenađenje jer su favorizirane igračice Vrapča jedva izvukle pobjedu rezultatom 2:1. Jedan od najinteresantniji i najneizvjesnijih susreta je bio protiv Splitskog Žnjana. Kako dva para igraju paralelno na dva igrališta, na jednom su igrale Inga i Maijlinda na drugom Natali i Sara, doslovno se osvajao poen za poen, pa je u sva četiri seta na tehničkom tajmautu rezultat bio 11:10, što najbolje pokazuje ravnopravnu borbu, Inga i Maijlinda su u završnici oba seta popustile pa su spličanke slavile, Natali i Sara igraju odlično, u neizvjesnoj borbi poravnavaju na 1:1, ali naše i treči susret u kojem se igra treči odlučujuči set gube. Maja i Iva su na natjecanju odigrale po tri susreta i nisu razočarale, odigrale su u okviru svojih mogučnosti, posebno raduje napredak u igri Ive Bulović kojoj će ovo iskustvo itekako dobro doći jer nju očekuje nastup na kadetskom prvenstvu kroz dva tjedna.

Na kraju moramo biti u datim uvjetima zadovoljni prikazanom igrom i zalaganjem igračica, iako je žal za propuštenim bodovima u tri izgubljena susreta u kojem je o pobjedniku odlučivao treči set, za nadati se da će u drugom dijelu natjecanja KOP Čakovec nastupiti u kompletnom sastavu i kroz mjesec dana treniranja u normalnim uvjetima ispjeti nadoknaditi propušteno i zadržati status prvoligaša.

Završen prvi dio Klupskog Prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku (zsop.hr)...

Evo nekoliko slicica u nasem Picasa foto albumu...