Juniorsko prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku


Tjedan dana nakon kadetskog klupskog prvenstva Hrvatske u Zagrebu je održano i juniorsko klupsko prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku.

Za KOP Čakovec su u subotu 18. 6. Nastupile Ana Novak, Iva Bulović, Mailinda Vnuk i Inka Varga, u konkurenciji osam najboljih klubova u Hrvatskoj osvojeno je četvrto mjesto, a medalja je izmakla samo zbog manje osvojenih poena u srazu sa splitskim Žnjanom, a rezultat je bio 1:1, no pođimo redom.

Prvi susret naše igraju protiv zagrebačkog Jaruna i oba naša para Mailinda i Inka te Ana i Iva sigurno igraju i rezultatom 2:0 osvajaju prva dva boda, u drugom susretu igračice Osijeka su na drugoj strani mreže, naš prvi par vodi veliku borbu sa vrlo dobrim osječankama, ali Mailinda i Inka su sugurnije na servisu dobro igraju u polju i zasluženo dobivaju susret, na drugom terenu Ana i Iva nemaju nikakvih problema sa osječankama te lako dobivaju i drugi susret. Zadnji susret u grupi je protiv Zagreba, naše po velikoj vručini daju sve od sebe igraju dobro naročito Mailinda i Inka, ali zagrebčanke su za nijansu bolje i upisuju nove bodove na svoj konto. Čakovčanke drugim mjestom u grupi ulaze u polufinale gdje ih očekuje osječka Retfala, našima volja i borbenost ne nedostaje, želja im je stati na postolje, Inka i Mailinda opet igraju izvrsno i dobivaju svoje protivnice rezultatom 2:1, no od Ane i Ive, bolje su osječanke sa 2:0 i tako zbog bolje set razlika osječanke igraju u finalu, a našima ostaje borba za treče mjesto gdje su im protivnice igračice splitskog Žnjana.

Vrlo lijepu i zanimljivu odbojku smo vidjeli u borbi za treče mjesto, iako su na igračicama vidio umor jer im je to bio već četvrti nastup tog dana, opet i neizvjesnosti nije nedostajalo na prvom terenu Ana I Iva gube prvi set, a Mailinda i Inka na drugom terenu dobivaju set, u drugom setu Mailinda i Inka vode veliku borbu, osvajaju nekoliko nevjerojatnih poena očekuje se osvajanje i drugog seta, na prvom terenu Ana i Iva u drugom setu najavljaju iznaneđenje vode sa 4:1 i nastavljaju dobrom igrom što im donosi prednost do završnice seta, a dobiveni set bi značio i osvajanje medalje, toga su svjesne i spličanke pa ulažu i posljednje snage kako bi dobile i drugi set, Ana i Iva bore se koliko mogu no sličanke ipak uspiju iščupati pobjedu i osvojiti treče mjesto, dok se čakovčanke moraju zadovoljiti četvrtim mjestom.

Što reči na kraju osim, čestitke našim curama.

KONAČNI POREDAK
1. KOP ZAGREB Zagreb
2. KOP Retfala Osijek
3. KOP Žnjan Split
4. KOP ČAKOVEC Čakovec
5. KOP Vrapče
6. KOP JARUN Zagreb
7. KOP Mladost Zagreb
8. KOP Osijek

Evo nekoliko slicica u nasem Picasa foto albumu...