Završno natjecanje Kupa Hrvatske u odbojci na pijesku na splitskoj plaži


Plaža Žnjan okupila je najbolje hrvatske pjeskaše na Klupskom Kupu Hrvatske u odbojci na pijesku 2016. Područje oko pješčanih terena popunjeno gledateljima i komentari podrške favoritima rezultirali su dobrom zabavom i razlogom više da se prati taj atraktivan sport.

Muško finale odigravalo se između predstavnika kluba odbojke na pijesku „Zagreb“ i „Žnjan“, gdje je rezultatom od 2:0 bio bolji Zagreb.

U ženskoj konkurenciji pored KOP Čakoveca u završnicu kupa nastupili su domačini KOP Žnjan, KOP Zagreb i KOP Žal iz Pule. KOP Čakovec u polufinalu igra protiv domačina, a drugi polufinalisti su KOP Žal i KOP Zagreb, koji su i prvi odmjerili snage, rezultat je bio 1:1, pa zahvaljujući boljim poen količnikom KOP Žal ide u finale, zahvaljujuću uvjerljivijoj pobjedi Drviš/Milin nad Jakoliš/Šutalo i tako puljanke pomalo iznenađujuće eliminiraju prošlogodišnje osvajačice kupa KOP Zagreb.

Naše igračice u drugom polufinalu vide priliku za povoljan rezultat jer su u klupskom prvenstvu uspješno parirale spličankama, no već nakon prvog susreta u kojem su Ana i Sanda Novak sa osjetnom razlikom izgubile od prvog splitskog para Klarić/Vukasović, šansa za prolaz u finale se smanjio na minimum, sestre Novak nisu uspjele odigrati na visokom nivou, domaće su dominirale tokom cijelog susreta, naročito su domače bile uvjerljive na servi, naše nikako da stabiliziraju prijem servisa pa susret odlazi na stranu domačih.

U drugom susretu naše Zorc/Tomašić igraju protiv M. Bečić/L.Bečić igraju vrlo dobro, razvija se ravnopravna borba tokom seta, sve do završnice kad su domaće uspješnije i osvajaju prvi set. Ista slika je i u drugom setu, naizmjenično vodstvo jedne i druge ekipe od poen do dva i opet domaće sigurnije u završnici.

Poraz od domačina je manje bolan time što se na kraju pokazalo da su izgubile od pobjednika kupa, jer su domače priredile iznenađenje pobjedivši u finalu KOP Žal, rezultat je 1:1, ali su domaće bolje za jedan poen. Tako KOP Čakovec u ovogodišnjem kupu dijeli treće i četvrto mjesto sa KOP Zagrebom.