Memorijalni turnir za Rajka


U subotu 2. i nedjelju 3. srpnja KOP Čakovec organizirao je memorijalni turnir povodom godišnjice smrti svog trenera Rajka Kolareka.

Svi koji su uz odbojku, poznavali su Rajka, jer je njegov angažman u odbojci bio je sveobuhvatan, prvo kao igrač pa kao trener, a obnašao je i odgovorne funkcije u Odbojkaškom svezu i Zajednici sportova grada Čakovce, radio kao novinar izvještavao sa svih odbojkaških događanja, bio vrijedan suradnik u klubu, podrška suradnicima u svakom momentu, no najviše nam nedostaje, nama koji smo snjim surađivali dugi niz godina kao prijatelj, naše druženje bilo je i više od toga.

Turnir se odvijao na terenu odbojke na pijesku na NK slogi, u subotu je predviđen nastup ženskih parova, dok je nedjelja rezervirana za mješovite trojke.

Turnir su otvorile najmlađe igračice KOP Čakovca koje su odigrale međusobni susret i pokazale koliko su naučile u dosadašnjem radu, radovale se svakom uspješnom potezu.

U nastavku turnira nastupaju senirke, igra se sistemom dvostruke eliminacije granom osam parova, iako sam rezultat nije u prvom planu, igralo se vrlo borbeno i odvijale su se zanimljive borbe, ni temperatura koja je prelazila 30 stupnjeva nije omela igračice da daju maksimalan angažman u igri. Moramo spomenuti najuspješnije, Ana Stanković i Sara Petak osvojile su treće mjesto, Ana i Sanda Novak drugo, a Vesna Zorc i Natali Žigo-Štefulj prvo mjesto, pobjedivši Anu i Sandu u finalu sa 2:1, revanširavši se tako za istovjetan poraz u prednatjecanju.

U nedjelju su idealni uvijeti za igru, nema sunca ni kiše, opet su natjecanje otvorile najmlađe ovaj puta cure iz Pribislavca igraju međusobno, dopadljiva igra obiju strana, raduje činjenica da dosta mladih djevojaka igra ovaj atraktivan sport. U nastavku natjecanja nastupaju trojke, opet sistemom dvostruke eliminacije. Na terenu su mješoviti parovi, tu su mlade igračice pa i one starije, a tako je i kod muškaraca, no kad je počelo natjecanje mnogi su bili iznenađeni koliko su te razlike malo značile, igralo se vrlo dopadljivo i nije nedostajalo uzbuđenja. Treče mjesto izborili su Bojana, Mladen i Rade; drugo Vedran, Marko i Hrvoje, a najuspješniji su bili, Inka, Mailinda, Ivan i Antonio.

Posebno iznaneđenje za gledaoce i sudinike priređeno je prije finalnih susreta, kad je odigran revijalni susret između novinara i mladih odbojkaških nada i novinari su tom gestom odali počast svom kolegi. Iako je susret predviđen kao potpuno revijalni, ispalo je tako da je taj susret zbog atraktivnih poteza zaslužio najviše aplauza na otvorenoj sceni, potpuno zasluženo jer je bilo lijepo gledati to nadmetanje.

Inače je cijeli turnir koji su sa zadovoljstvom pratile Rajkova supruga i kčerka protekao u vrlo koreknoj i pozitivnoj atmosferi što je bilo i za očekivati. Na kraju zahvala organizatora svim učesnicima i donatorima memorijalnog turnira.

Evo nekoliko slicica u nasem Picasa foto albumu...