Kadetkinje osvojile srebro na Jarunu

Zagrebački Jarun bio je domačin prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku za kadetkinje, na kojem su se odvijale vrlo neizvjesne i zanimljive utakmice. Osvajanjem drugog mjesta na klupskom prvenstvu Hrvatske za kadetkinje, igračice KOP Čakovca postigle su veliki uspjeh. Drugo mjesto izboreno je u vrlo jakoj konkurenciji, no naše igračice su pokazale da su sa svojom kvalitetom i borbenošču potpuno zasluženo došle do srebrne medalje.

Iva Bulović, Mirijam Varga, Saša Leskovar, Ema Frančić i Tija Budiša, podjednako su zaslužne za visoki plasman jer su djelovale kao homogena ekipa, vrlo izjednačene u kvaliteti što je bila i prednost u izjednačenim borbama.

Natjecanje je bilo podjeljeno u dvije skupine, u A skupini su KOP Vrapče, KOP Retfala iz Osijeka, KOP Zagreb te KOP Mladost iz Zagreba, skupina B sačinjavaju KOP Žnjan iz Splita, KOP Opatija, KOP Jarun iz Zagreba i KOP Čakovec. Prvu utakmicu naše igraju protiv domačeg Jaruna, kreću silovito i lakše od očekivanog osvajaju prve bodove, ni u jednom trenutku domače nisu ozbiljnije zaprijetile čakovčankama. U drugoj utakmici protivnik je splitski Žnjan, Iva i Mirjam igraju dobro, daju sve od sebe, no spličanke su ipak bolje i dobiva ju sa 2:0, na drugom terenu Ema i Saša vode rovovsku borbu sa spličankama, tijesno gube sa 1:2, zadnja utakmica u grupi protiv KOP Opatije, odlučuje tko će u polufinale, želja je obostrana, ali prolaz je za samo jednu ekipu, Iva i Mirjam igraju na svom nivou, dobrim servama i igrom u polju ostvaruju stalno prednost, opatijke ne mogu preokrenuti i veliki bod je upisan, istovremeno na drugom terenu se odvija prava drama, nakon gubitka prvog seta Ema i Tija uspjevaju stabilizirati prijem, poboljšati napad i na veliku radost osvajaju naredna dva seta i prolaz za polufinale je izboren.

U polufinalu je protivnik prvoplasirana ekipa skupine A, KOP Vrapče, susret se otvara na najbolji moguči način po naše, na oba terena velika prednost naših u prvom setu, svojevrsno iznenađenje je na pomolu, naše igraju sigurno odlično u polju, dobrom servom onemogučuju protivnicama kvalitetan napad pa osvajamo oba seta, Ema i Saša nastavljaju u istom tempu i dobivaju i drugi set, čime je osigurano finale, Iva i Mirjam malo posustaju u drugom setu pa set odlazi na stranu protivnica, no u trečem setu potpuno rasterečene igraju svoju igru i pobjeda od 2:1 u setovima je izborena, ukupna pobjeda 2:0 protiv KOP Vrapča vodi čakovčanke u finale.

U finalnom okršaju protivnice su več znani Žnjan, igra se borbeno i dopadljivo Ema i Tija pružaju dobar otpor no spličanke su superiornije i ostvaruju sigurnu pobjedu, na drugom terenu borba potpuno izjednačenih protivnica igra se poen za poen, sve do rezultata 19:19, mirnije su i sretnije Spličanke i vode sa 1:0, u drugom setu našima ponestaje snage i koncentracije i spličanke zasluženo slave.

Osvajanjem drugog mjesta, a naročito za svoju igru i zalaganje igračice KOP Čakovca zaslužuju sve pohvale.

Poredak:
1. Kop Žnjan, Split
2. Kop Čakovec
3. Kop Vrapče
4. Kop Zagreb
5. Kop Opatija
6. Kop Retfala, Osijek
7. Kop Mladost, Zagreb
8. Kop Jarun, Zagreb

Nekoliko slikica možete vidjeti u našem Google+ foto albumu...

Kadetkinje KOP Čakovec osvojile srebro na Jarunu (emedjimurje.hr)