KOP ČAKOVEC srebrni u Kupu


Ove subote na zagrebačkom Jarunu odigrana je završnica Kupa Hrvatske u odbojci na pijesku za muške i ženske ekipe čime je završena ovogodišnja pjeskaška sezona. Klub odbojke na pijesku Čakovec mimo očekivanja osvojio je drugo mjesto, srebrnim medaljama okitile su se par INKA VARGA / EMA FRANČIĆ i IVA BULOVIĆ / MIRJAM VARGA.

Finalni meč koji je odlučivao o prvom i drugom mjestu pružio je zanimljivu i kvalitetnu igru, protivnice našim igračicama su aktualne klupske prvakinje Hrvatske ekipa Žal iz Pule. U prvom meču igraju Inka Varga i Ema Frančić protiv Petre Božeglav i Dunje Milin, favorizirane Puljanke ostvaruju početnu prednost od 5:2, no nakon toga Inka odličnim servisima pritišće protivnice i rezultat je začas poravnat.

Od rezultata 6:6 igra se poen za poen obostrano borbeno i kvalitetno, u samoj završnici naše propuštaju kontranapad, iskusnije Puljanke su sigurnije i osvajaju prvi set s 21:18. U drugom setu Inka i Ema borbenom igrom pokušavaju poravnati rezultat, no Petra i Dunja dižu svoju igru na višu razinu i ne dozvoljavaju iznenađenje.

U drugom susretu Iva Bulović i Mirjam Varga na drugoj strani mreže imaju Eriku Drviš i Janu Milin, prvi protivnički par. Naše impresionirane protivnicama u prvom setu ne uspijevaju povezati svoje redove i set lagano osvajaju Puljanke, no drugi set je druga priča. Dobrim početnim udarcima i odličnom igrom u polju potpuno ravnopravna igra u kojoj ni jedna ekipa ne ostvaruje značajnu prednost iskustvo i kvaliteta odlučuje u završnici i Erika i Jana osvajaju i drugi set.

Igračice KOP Čakovca na najljepši način završile su ovogodišnju sezonu osvajanjem srebrne medalje u Kupu Hrvatske, tako da pored već osvojene srebrne medalje kadetkinja u klupskom prvenstvu Hrvatske, u klubu mogu samo konstatirati da je ovo jedna od najuspješnijih sezona. Posebno raduje činjenica da su naše igračice među najmlađima, a za svoju igru i borbenost uvijek dobivaju komplimente od stručnjaka koji prate natjecanja.