KOP ČAKOVEC USPJEŠAN DOMAĆIN TURNIRA NA NIVOU HRVATSKE U ODBOJCI NA PIJESKU ZA ŽENE

KOP Čakovec je u subotu 29.07.2017 na Čakovečkim Gradskim bazenima Marija Ružić organizirao turnir u odbojci na pijesku.

Samo natjecanje sprovedno je na dva odbojkaška igrališta na Gradskim bazenima po sistemu dvostruke eliminacije. Na turniru je nastupalo 12 parova, a najboljima su se na kraju pokazale Zagrepčanke Stipanović/Šutalo koje su finalu s 2:1 pobijedile varaždinsku kombinaciju Đolonga/Vuković. Odlično treće mjesto osvojio je domaći par Ana Stanković i Sara Petak. Stanković/Petak u borbi za treće mjesto nadigrale su najveće iznenađenje turnira, još jedne Čakovčanke Anu Novak i Sašu Leskovar. Novak/Leskovar su po prvi put zaigrale zajedno i već odmah napravile veliki rezultat. Uz to Saša Leskovar proglašena je najboljom obrambenom igračicom turnira. I ostale igračica KOP-a Čakovec ostvarile su solidne rezultate. Iskusan par Ines Mošmondor/Karmen Tomašić osvojile su peto mjesto, Inka Varga/Mailinda Vuk bile su šeste, a veliki potencijal pokazale su mlade Ema Frančić/Tija Budiša.

Sudački posao tijekom cijelog turnira besprijekorno su obavili domaći suci: Momir Prprović, Miroslav Vabec i Ivan Vabec. Predstavnik Hrvatskog saveza odbojke na pijesku Željko Stipanović pohvalio je čakovečku organizaciju turnira rekavši kako je KOP Čakovec i više nego opravdao ukazano povjerenje. Izjasnio se pohvalno i o mladim osvajačicama turnira, što po njemu potvrđuje smjenu generacija, ali i dolazak vrhunskih odbojkašica. "Imamo odlične mlade odbojkašice i sport u Hrvatskoj imat će sigurno svijetlu budućnost" rekao je Stipanović. Inače, seniorske prvakinje Stipanović/Šutalo najbolje su u Hrvatskoj i u konkurenciji U-20.

Nekoliko slikica možete vidjeti u našem Google+ foto albumu...