Kadetsko i juniorsko prvenstvo - Jarun 01-02.09.2018


U subotu 1. Rujna na pješčanim terenima zagrebačkog Jaruna odigrana je završnica klupskog prvenstva u kadetskoj konkurenciji. KOP Čakovec je i ove godine osvojio medalju, Ema Frančić , Tija Budiša, Anja Šmitran, Saša Leskovar i Mirjam Varga, odličnom igrom, osvojile su treće mjesto.

U grupi B su bili još KOP Čazma, KOP Zagreb i KOP Jarun, naše mlade igračice su sa dvije pobjede i jednim neriješenim rezultatom, protiv Čazme, kad su Mirjam i Saša tijesno izgubile svoj susret zauzele prvo mjesto i plasirale se u polufinale.

U polufinalu ih očekuje osječka Retfala. Ema Frančić i Tija Budiša u srazu sa Mandić/Rukovanjski igraju nevjerojatno izjednačen susret i naše dobivaju prvi set sa 21:19. No drugi set ide na stranu osječanki sa 18:21. U trećem odlučujućem potpuno izjednačena borba do samog završetka seta, sretnije su osječanke sa 16:14. U drugom susretu Mirjam Varga i Anja Šmitran na drugoj strani mreže imaju Matusinu i Dugančić. U prvom setu našima ne ide baš sve od ruke i lako osječanke dobivaju. U drugom setu druga priča, naše podižu kvalitetu igre u svim segmentima i borba se vodi za svaki poen, no osječanke su malo smirenije i sretnije u završnici pa dobivaju i drugi set tijesno sa 21:19. Tako našima ostaje borba za treće mjesto, odnosno brončanu medalju.

KOP Čazma je prepreka na putu za medalju, Frančić/Budiša sigurnom igrom ne dozvoljavaju Ivačević/Kočandi da ugroze pobjedu, samo je malo opuštanje u drugom setu učinilo susret malo neizvjesnim, ali 2:O je tu i upisan je prvi bod. U drugom susretu M.Varga i Šmitran na drugoj strani imaju Agatić/Svjetličić. Potrebno je osvojiti set za osvajanje trečeg mjesta, no nikakve dileme nije bilo, Mirjam i Anja naprosto nisu dale svojim protivnicima nikakve šanse za pobjedu, tako potpuno zasluženo veselje kod naših, osvojena je bronca.

1. KOP BANJOLE
2. KOP RETFALA
3. KOP ČAKOVEC
4. KOP ČAZMA
5. KOP ŽNJAN
6. KOP ZAGREB
7. KOP JARUN


U nedjelju je na rasporedu borba za medalje u juniorskoj konkurenciji, Iva Bulović, Ema Frančić, Tija Budiša, Mirjam Varga, Anja Šmitran i Saša Leskovar su igračice koje žele osvojiti i drugu medalju, odnosno ostvariti najbolji rezultat u juniorskoj konkurenciji.

KOP Čakovec prvi susret igra protiv favorita prvenstva splitskog Žnjana, Šmitran/Leskovar protiv sestre Bečić. Uz sav trud, ne mogu više od časnog poraza, drugi susret Bulović/M. Varga protiv Čubelić/Vrtičević donosi puno neizvjesnosti, ipak spličake slave sa 2:1.

Odluka tko će u polufinale odlučuje susret protiv uvijek neugodne KOP Opatije. Frančić/Budiša sigurnom igrom dominiraju cijeli prvi set i osvajaju set bez većih problema, no tada dolazi do nevjerojatnog pada u igri i u drugom setu uspiju osvojiti svega 9 poena. U trećem setu opet igraju na svom nivou i dobivaju prvi susret polufinala. U drugom susretu polufinala Bulović/M.Varga ulažu velike napore da dođu do drugog boda, prvi set uz dosta neizvjesnosti je na našoj strani, da bi u drugom u potpunoj dominaciji Ive i Mirjam bio osvojen i drugi set, a time i polufinale.

KOP Zagreb je protivnik za ulazak u finale, Frančić/Budiša imaju nasuprot Đolonga/Šilić, protivnici su po kvaliteti izjednačeni i ishod do kraja neizvjestan, što se pokazalo i tijekom igre. Na drugom terenu istovremeno igraju Bulović/M.Varga protiv Stipanović/Krivić. U prvim setovima bolja igra zagrepčanki i ostvaruju pobjede na oba terena, u drugim setovima naša oba dva para požrtvovnom i agresivnom igrom ostvaruju prednost od tri, četiri poena i prolazak u finale je potpuno neizvjestan, ipak uz više koncetracije zagrepčanke uspijevaju u završnici doći do pobjede. Našima preostaje borba za treće mjesto.

Domaći KOP Jarun je protivnik u borbi za treće mjesto. Bulović/M.Varga imaju prednost tijekom prvog seta, no u završnici su sretnije Malović/Paljak i na razliku 22:20 uspiju dobiti prvi set. U drugom grčevita borba za svaki poen i unatoč odličnoj igri Mirjam Varge izgubljen je drugi set sa 21:17. Frančić/Budiša imaju šansu nadoknaditi izgubljen prvi susret, sestre Majcen nastupaju za Jarun. Opet prava drama u ovom susretu za treće mjesto, naše pobjeđuju sa 2:1, pa su bodovi izjednačeni, ali set količnik je na strani Jaruna pa tako i treće mjesto pripada Jarunu, KOP Čakovec je četvrti. Koliko je izjednačena borba za treće mjesto bila pokazuje podatak da je Jarun u pet odigranih setova osvoji samo 4 poena više od Čakovčanki. Ipak čestitke za osvojeno četvrto mjesto.

1. KOP ŽNJAN
2. KOP ZAGREB
3. KOP JARUN
4. KOP ČAKOVEC
5. KOP OPATIJA
6. KOP RETFALA

Sjenu na subotnje i nedjeljne natjecanje, bacilo je nespretno organizirano otvoreno pojedinačno prvenstvo Hrvatske, koje se trebalo odigrati u četvrtak, petak i subotu, pa su se prijavila i naša dva para Inka Varga u paru sa Ivom Bulović i Ema Frančić u paru sa Tijom Budišom. No natjecanje je u zadnji čas pomaknuto na subotu i nedjelju, pa su tri igračice imale istovremeno dva natjecanja, što je svakako utjecalo na kvalitetu igre. Svaki naš par ostvario je po jednu pobjedu i dva poraza, što u tako jakoj konkurenciji nije neuspjeh.