Odbojkašice KOP Čakovca pete u državi - Jarun 28-29.07.2018


Nakon prvog dijela Klupskog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku članice Kluba odbojke na pijesku Čakovec osvojile su odlično peto mjesto.

Minulog vikenda (28-29.07.2018) zagrebački Jarun ugostio je najbolje hrvatske odbojkašice na pijesku, a među njima bila je i ekipa KOP-a Čakovec u sastavu: Sara Petak, Ana Stanković, Ema Frančić, Iva Bulović i Tija Budiša. Usprkos temperaturi koja je prelazila 30 celizijevaca brojni gledatelji imali su prilike vidjeti odličnu odbojku, a neke od boljih mečeva odigrale su i djevojke iz Grada Zrinskih. Klupsko prvenstvo igra se dvokružno po sistemu svatko sa svakim. Dvoboj igraju dva para jedne ekipe protiv dva para druge ekipe. U slučaju pobjede oba para osvaja se dva boda dok pobjeda jednog para donosi jedan bod. Nakon ukupno odigranih šest susreta Čakovčanke su na svom kontu imale pet bodova što je na kraju bilo dovoljno za peto mjesto.

U prvom susretu protivnik im je bio Splitski Žnjan te usprkos solidnoj igri, gube oba boda. Drugi susret protiv KOP-a Zagreba bio je pravi triler, u kojem je par Frančić /Bulović tijesno poražen 2:1. Istovremeno na drugom terenu obrnuta situacija, Stanković/Petak osvajaju s 2:1 prvi bod za Čakovčanke. U trećem susretu, posljednim u danu, protivnik im je osječka Retfala. Frančić /Bulović kreću silovito i taj tempo drže do kraja meča za glatkih 2:0. Na drugom terenu Stanković/Petak uz požrtvovnu igru osvajaju i drugi bod tako da je prvi dan natjecanja završio na najbolji način za članice KOP-a Čakovec.

Nedjeljni prvi ogled je bio protiv favorita prvenstva, zagrebačkog Sigeta, a u paru s Emom Frančić ovaj put je zaigrala Tija Budiša. Bila je to prilika da se protiv jakog protivnika stekne novo iskustvo, a dileme ni u jednom susretu nije bilo. Zagrepčanke nisu dozvolile nikakvo iznenađenje i zasluženo upisuju oba boda. KOP Banjole iz Pule je slijedeći protivnik u kojem naše nemaju što izgubiti pa igraju najbolje što mogu uz nadu da se iščupa koji bod. No, usprkos velikoj borbi oba naša para su poražena. U zadnjem nedjeljnom susretu, ujedno i zadnjem prvog dijela natjecanja, protivnice su domaćini KOP Jarun. Iva Bulović i Ema Frančić igraju na visokoj razini i suvereno osvajaju oba seta, dok se Sara Petak i Ana Stanković više muče. Na kraju i one uspješno s 2:1 privode svoj susret kraju te time osiguravaju nova dva boda.

Trener Ivan Vabec pohvalio je svoje igračice na požrtvovnosti i borbenosti i čestitao im na osvojenim bodovima. 'Mislim da su izvukle maksimum. Pružena igra i pristup daje razloga za zadovoljstva, ali traga je sigurno ostavila i vrućina. No, visoke temperature su smetale i protivnicama, tako da se nemamo na što žaliti. Sve u svemu bio je ovo jedan uspješan vikend, a vjerujem kako će sljedeći biti još uspješniji', poručio je Vabec.

Završnica klupskog prvenstva Hrvatske na rasporedu je krajem kolovoza, a prije toga igračice KOP-a Čakovec odradit će 8. kolovoza pojedinačno prvenstvo države u Ičićima.