Odbojkašice KOP Čakovca pete u državi - Jarun 25-26.08.2018


Na zagrebačkom Jarunu 25. i 26. Kolovoza odigrana je završnica prvenstva 1. Hrvatske lige u odbojci na pijesku. Ženska ekipa KOP Čakovca krenula je u borbu za što bolji plasman, primarno zadržati peto mjesto, a pokušati prestići KOP Zagreb koji je nakon prvog dijela natjecanja bježao za dva boda.Igračice, na slici s lijeva na desno Mirjam Varga, Iva Bulović, Ema Frančić, Inka Varga,Saša Leskovar, Brigita Novak, (Trener Ivan Vabec) i Tija Budiša, zaslužuju pohvale za prikazanu igru i borbenost, naročito je trebalo puno volje i htjenja odigrati u nedjeljnim uvjetima, kad su kiša i niska temperatura bile prepreka za još kvalitetniju i atraktivniju igru.

U prvom susretu protiv uvijek neugodnog splitskog Žnjana oba naša para I. Varga/Leskovar protiv sestre Bečić, te Iva i Ema protiv Sobin/Nikpalj igraju dobro bore se za što bolji rezultat, ali od časnog poraza više se nije moglo. Drugi susret protiv KOP Zagreba je značajan za oba kluba jer je mala razlika u bodovima u korist zagrebčanki. Bulović/Frančić odličnom igrom prizemljuju Đolongu i Novak sa glatkih 2:0, na drugom terenu I. Varga/M. Varga imaju za protivnice Stipanović/Šutalo vodi se rovovska borba za svaki poen, izmjenjuju se dobri servisi, proračunati udarci u napadu, nakon dva seta rezultat je 1:1 sa popuno izjednačenim brojem osvojenih poena. U trećem odlučujućim setu početni udarac ima Stipanović i izvanrednim servisom omogućuje svom paru veliku prednost od 5 poena , našima pada koncetracija, i set i važan bod odlaze na protivnički konto.

U posljednjem susretu dana između osječke Retfale i Čakovca repriza prethodnog susreta, samo je susret I. Varge/M. Varge protiv Kezerić/Samarđić još neizvjesniji, nakon rezultata 1:1, treći set bolje otvaraju osječanke ali nakon 4:8, Inka ubojitim servisom ostvaruje prednost od 9:8, do završnice potpuno izjednačena borba, osječanke ne koriste meč loptu kod 14:13, naše posljednjim snagama poravnavaju rezultati imaju meč loptu kod 15:14, serva odlazi samo koji centimetar u aut, a osječanke koriste drugu meč loptu i sretno osvajaju bod za svoju ekipu. Bulović/Frančić protiv Marić/Martinko sigurnom igrom u prvom setu bez većih problema lome svoje protivnice, malo opuštanje u drugom setu dovodi do neizvjesne završnice, no kvaliteta Bulović/Frančić dolazi do izražaja i osvojen je i drugi set.

U nedjeljnom prvom susretu protiv neporaženih KOP Sigeta Bubiša/Leskovar i Bulović/Frančić igraju bez opterećenja, pokušavaju osvojiti što više poena i steći novo iskustvo. U drugom nedjeljnom susretu protiv drugoplasiranih KOP Banjole, Sokolov/Božeglav bile su prevelika prepreka za I. Vargu/Leskovar, ali su zato Bulović/Frančić dobrano namučile Čačić/Damaška, drugi set koji je protekao u potpuno ravnopravnoj igri ne dozvoljavaju protivnicama da kvalitetno pariraju našima i sigurno osvajaju oba seta. Na drugom terenu pak I. Varga/Budiša sa lakoćom dolaze do lake i sigurne pobjede, pa kraj natjecanja uspješan za KOP Čakovec.


KONAČNI POREDAK
1. KOP SIGET 24
2. KOP ŽAL BANJOLE 17
3. KOP ŽNJAN 16
4. KOP ZAGREB 11
5. KOP ČAKOVEC 9
6. KOP RETFALA 5
7. KOP JARUN 2


Slijedeći vikend opet je Jarun poprište završnice natjecanja, ovaj puta u Kadetskoj i Juniorskoj konkurenciji, kako većina igračica koje su igrale seniorsko prvenstvu ima pravo natjecanja u spomenutim kategorijama, s optimizmom očekuju predstojeće natjecanje.