Odbojkašice KOP Čakovca sudjelovale su u kvalifikacijama za nastup na Europskom prvenstvu u odbojci na pijesku do 18 godina - Jarun 08.07.2018


Pješčani odbojkaški tereni na zagrebačkom Jarunu bili su u nedjelju 8. srpnja mjesto odigravanja kvalifikacija za nastup na Europskom prvenstvu u odbojci na pijesku do 18 godina. Između 13 najboljih hrvatskih ženskih parova tražio se jedan koji će predstavljati Lijepu našu na smotri najboljih juniorki starog kontinenta. Među onima koje su tražile vizu bila su u dva čakovečka para: Tija Budiša – Ema Frančić i Mirjam Varga - Anja Šmitran.

Oba para iz Kluba odbojke na pijesku Čakovec su se uspješno plasirala među osam najboljih, a tamo je čakovečka odbojka na pijesku ostala bez jednih predstavnica. Par Varga/Šmitran poražen je u četvrtfinalu od Osječanki Dugančić / Matusina 21:19 i 21:16. Više sreće imale su Budiša / Frančić koje su nadigrale drugi osječki par Karatović / Purgar 2:1 u setovima. Bilo je 21:12, 13:21 i 19:17.

No, kako bi izborile finale morale su ponovo odmjeriti snage s Osječankama. Protivnice su im bile Dugančić / Matusina. Iako se očekivala velika borba pa čak i možda prilika da se osveti poraz drugog čakovečkog para, nije bilo neizvjesnosti jer su cura iz grada na Dravi glatko pobijedile. Trener Kluba odbojke na pijesku Čakovec Ivan Vabec kazao je kako je zadovoljan konačnim plasmanom.

'Imati dva para u četvrtfinalu s time da se jedan od njih borio za finale je veliki uspjeh. Možda smo očekivali malo više borbe u polufinalu, ali naše djevojke su izgorjele u želji i ne možemo im ni na čemu zamjeriti. Veseli što su mlade, a kada steknu potrebno iskustve bit će spremne i za najveće izazove' rekao je Vabec i dodao kako su njegove igračice pokazale najviše borbenosti i lijepih poteza što je publika znala nagraditi velikim pljeskom.

Čast da predstavlja Hrvatsku na Europskom prvenstvu pripala je Splićankama Bečić / Čubelić koje su s 2:1 bilo bolje od Osječanki koje su uzele čak dva čakovečka skalpa. Prvenstvo Europe bit održano od 16. do 19. kolovoza u češkom Brnu.