Turnir u Novalji 16.06.2018


Počela je natjecateljska sezona u odbojci na pijesku, Novalja je bila u subotu 16.06. i nedjelju 17.06.2018. domaćin prvog u nizu otvorenog pojedinačnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku.

Iz KOP Čakovca na prvi turnir otputovala su dva para, Ema Frančić u paru sa Tijom Budiša i drugi par Mirjam Varga i Anja Šmitran. Mlade igračice svojom su igrom u potpunosti opravdale odlazak na jaki turnir. Mirjam Anja otvaraju turnir, na drugoj strani mreže su iskusne Paula Krmpotić i Anamarija Kezić, iako se naše trude i bore za svaki poen protivnice su ipak prevelika prepreka za naš mladi par pa protivnice sigurno osvajaju oba seta. Karlovčanke Ana Protulipac i Tihana Pavlaković su protivnice našem drugom paru, Emi Frančić i Tiji Budiši, igra se lijepa i nadasve neizvjesna odbojka na pijesku, igra se poen za poen pa ni jedan par ne uspijeva napraviti značajnu prednost, u samoj završnici 18:20, naše preokreću na 22:20 i osvajaju prvi set, no drugi set naše gube, da bi u trećem odlučujućem sjajnom igrom preskočile prvu prepreku.

U svom drugom susretu Ema i Tija gube od vrlo dobrih Gabrijele Stipanović i Lune bečić, ipak lakše od očekivanog. U narednom susretu sastaju se naša dva para u kojem se odlučuje koji par će doživjeti drugi poraz i napustiti natjecanje, a koji će par ići dalje. Prvi set je na strani Eme i Tije, no u drugom setu, Mirjam i Anja pokazuju svoju kvalitetu i borbenost pa poravnavaju rezultat na 1:1, u trećem setu nastavljaju odličnom igrom, dobrim servisom zadaju velike muke Tiji i ostvaruju ogromnu prednost od 14:7, do konačne pobjede dijeli ih samo jedan poen, i kad su već svi mislili da je susret odlučen, Ema i Tija rade nevjerojatan preokret i dobivaju set sa 16:14, tako Mirjam i Anja ispadaju iz natjecanja.

Ema i Tija nastavljaju borbu za četvrtfinale, protivnice su im favorizirane Ivana Ovčina i Doroteja Čosić, Naše igračice sjajnom igrom dominiraju u cijelom prvom setom i sigurno ga dobivaju, drugi je set pun neizvjesnosti i preokreta, ali je rezultat poravnat na 1:1, igra se treći odlučujući set, koji donosi puno uzbuđenja i mnogo lijepih poteza sa obje strane, naše iz malo nesreće gube sa tijesnih 13:15, i time napuštaju natjecanje.

Ovaj turnir jako dobro je poslužio našim igračicama, u srazu sa kvalitetnim i i iskusnim parovima, za stjecanje iskustva i brušenje forme za natjecanja koje im predstoje, u subotu 23.06. predstoji memorijalni turnir Rajko Kolarek, a nakon toga 29.06. Slijedi Klupsko juniorsko prvenstvo Hrvatske.

Nekoliko slikica možete vidjeti u našem Google+ foto albumu...