Kadetsko i Juniorsko na Jarunu 24-25.08.2019

Proteklog vikenda 24-25.08.2019 održano je klupsko Kadetsko i Juniorsko prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku. KOP Čakovec je u subotu u sastavu Ema Frančić, Mirjam Varga, Laura Frančić, Klara Škvorc i Azra Jelenić nastupio na kadetskom prvenstvu.

Prva prepreka je KOP Opatija, Ema Frančić i Mirjam Varga ostvaruju pobjedu, dok drugi par, Laura i Klara bod prepuštaju opatijkama. U drugom susretu, kad je protivnik Čazma, ponavlja se ista priča, s tim da je umjesto Frančić Laure nastupila Azra Jelenić. Pobjedom oba naša para nad KOP Ivancem ostvaren je plasman u polufinale.

U polufinalu, unatoč velikom trudu i borbenoj igri, KOP Žal Banjole ostvaruje pobjedu od 2:0, našima ostaje borba za treće mjesto. Velika borba vodila se za brončanu medalju, na drugoj strani mreže djevojke iz Opatije, cijeli susret je protekao u zanimljivoj igri u kojoj je bilo niz lijepih poteza, ali i grešaka. Čakovčanke nisu uspjele dobiti susret i četvrto mjesto je upisano za 2019. godinu.

Četvrto mjesto je vrlo dobar plasman, ako se uzme u obzir da je nastupilo deset najboljih klubova iz Hrvatske.
1. KOP Retfala, 2. KOP Žal Banjole, 3. KOP Opatija, 4. KOP Čakovec

U nedjelju su igrale Juniorke, Iva Bulović i Tija Budiša, Ema i Laura Frančić, Mirjam Varga i Azra Jelenić.

Par Iva Bulović/Ema Frančić igraju sigurno, na svom nivou i bilježe prvi bod protiv KOP Sigeta dok Mirjam Varga i Tija Budiša moraju na kraju susreta čestitati protivnicama na pobjedi, KOP Jarun je protivnik u drugom susretu. Nakon toga oba naša para pokazuju svoje pravo lice i bilježe dvije pobjede, u zadnjem susretu grupe igra se protiv KOP Retfale iz Osijeka. Na prvom terenu Iva Bulović i Ema Frančić dobrom i sigurnom igrom dobivaju susret, dok Tija Budiša i Mirjam Varga unatoč velikom trudu ne uspijevaju ostvariti pobjedu, pa je rezultat 1:1.

Tako Čakovec, Retfala i Siget imaju svi po četiri boda, Siget je zbog lošijeg set količnika otpao iz daljnje borbe za medalje. Prvo mjesto u grupi zbog boljeg poen količnika osvaja Retfala, čakovčanke igraju u polufinalu protiv KOP Banjola, koje su prve u drugoj grupi.

Polufinalne borbe donose nova uzbuđenja i atraktivnu igru. Tija Budiša/Mirjam Varga ne uspijevaju ostvariti pobjedu, dok Iva Bulović/Ema Frančić u iscrpljujućoj i ravnopravnoj borbi nakon vodstva puljanki, poravnavaju na 1:1, no treći set odlazi na stranu protivnica.

KOP Čakovec i KOP Retfala odlučuju o tome tko će osvojiti treće, a tko četvrto mjesto. Na svim igračicama vidljiv je umor, dok su u prvom susretu protiv osječanki, Iva i Ema slavile, sada u neizvjesnoj igri gube susret. Na drugom terenu druga slika Tja Budiša i Mirjam Varga igraju sjajno i nakon vodstva u prvom setu vrlo tijesno gube set, drugi dobivaju a u trećem sa više sreće osječanke ostvaruju pobjedu, naše osvajaju četvrto mjesto.
1. KOP Banjole, 2. KOP Žnjan Split, 3. Retfala Osijek 4. KOP Čakovec.

Ovogodišnje natjecanje mlađih dobnih skupina obilježilo je veliki broj klubova i parova, igralo se na sedam terena, tako da je Jarun doslovno vrvio od mladih natjecatelja. Druga značajka je ta što je i kvaliteta igre podignuta, i to na više klubova pa su o pobjedniku u više susreta odlučivale nijanse.

Nekoliko slicica mozete vidjeti u našem Google foto albumu...