Klupsko prvenstvo u odbojci na pijesku


Kop Čakovec je nakon prvog dijela klupskog natjecanja na trećem mjestu!

U subotu 8. Lipnja u Zagrebu, na terenima na Jarunu, započelo je klupsko prvenstvo Prve Hrvatske lige u odbojci na pijesku. Pored KOP Čakovca tu su još ekipe KOP Siget i KOP Jarun iz Zagreba, KOP Žnjan iz Splita, KOP Retfala iz Osijeka, KOP Žal iz Pule i KOP Opatija iz Opatije.

U prvom nastupu naše igraju sa osječankama, Ana Stanković/Sara Petak na terenu jedan, a Iva Bulović/Ema Frančić na terenu dva, oba naša para igraju sigurno i dominiraju terenom, sigurno dobivaju prvi set, i jedne i druge imaju pad koncetracije u drugom pa osječanke poravnavaju na 1:1, ipak kvaliteta naših dolazi do izražaja u trećem odlučujućem setu i prva dva boda su na kontu čakovčanki.

U drugom susretu KOP Jarun pokušava pomrsiti planove našima u osvajanju narednih bodova, čakovčanke nastupaju u istim sastavima, Ana i Sara opet moraju igrati treći set za pobjedu i opet sigurno dobivaju odlučujući set, dok Iva i Ema nemaju problema sa svojim protivnicama i naredna dva boda su osvojena.

Treći susret se igra nepuni sat nakon završenog drugog susreta, protivnice su opatijke, prema viđenim igrama i u tom susretu KOP Čakovec ima izgleda za pobjedu, pa se trener Vabec nakon kratke konsultacije sa igračicama odlučuje ne mijenjati sastav, što se pokazalo ispravnim, jer su ostvarene pobjede na oba terena sa 2:0. Vrijedno je spomenuti kako su Ana i Sara nakon lako dobivenog prvog seta u drugom nevjerojatno pale u igri i opatijke vode sa 9:1, no hrabre naše djevojke ne posustaju, daju sve od sebe, odličnom igrom u polju i jakim servisom dolaze do poravnanja kod 10:10 i osvajaju i taj set, čime su nakon tri susreta osvojena maksimalnih šest bodova.

U četvrtom susretu Sara i Ana dobivaju zasluženi odmor, a priliku dobivaju mlade Iva Hranilović/Klara Škvorc iako je nasuprot mreže lider prošlogodišnjeg prvenstva naše mlade igračice igraju bez respekta, pružaju izvanrednu igru i u ravnopravnoj igri tijesno gube, u prvom setu su osvojile 18, a u drugom 17 poena. U svom četvrtom nastupu Iva i Ema nisu uspjele iznenaditi kvalitetne protivnice.

U nedjelju u prvom susretu KOP Žal iz Pule u srazu je sa našim djevojkama. KOP Čakovec opet na prvi teren izvodi Anu i Saru, dok su na drugom Iva i Ema, početak susreta se odvija kako smo samo poželjeti mogli, na tehničkom odmoru, na oba semafora je identičan rezultat, 13:8 i 13:8 za naše, Ana i Sara zadržavaju nivo igre i dobivaju prvi set, dok Iva i Ema vode ogorčenu borbu za svaki poen, protivnice ih sustižu i igra se na razliku i naše gube sa 22:24. U drugom setu Iva i Ema nemaju više snage i koncetracije pa gube sa 0:2. Ana i Sara, osvojile su bod za svoju ekipu sjajnom igrom u trećem odlučujućem setu, što je svojevrsno iznenađenje jer su Puljanke bile favoriti u ovom susretu, a prema razvoju događaja umalo su ostale bez ijednog boda.

U zadnjem susretu prvog dijela natjecanja KOP Čakovec i KOP Žnjan odmjeravaju snage, Ana i Sara sjajno pariraju sestrama Bečić, igra je puna lijepih poteza, spličanke za nijansu bolje i dobivaju oba seta. Na drugom terenu, umjesto Ive Bulović sa Emom je u paru Mirjam Varga. Spličanke u oba seta ostvaruju značajnu prednost, no naše ih sjajnim potezima sustižu, ali ipak ne uspijevaju doći do pobjede i gube sa 0:2.

Velika je radost naših djevojaka, sa osvojenih sedam bodova, zauzimaju sjajno treće mjesto. Rijetko se događa da od ukopno sedam igračica koje su nastupile ne možeš izdvojiti najbolje, jer sve zaslužuju velike pohvale za prikazanu igru i zalaganje, posebno kad se zna kakvi su uvjeti za igru bili ovaj vikend.