Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo


Odličan početak pjeskaške sezone za naše odbojkašice. Par Ema Frančić i Mirjam Varga u nedjelju 12.05.2019. igrale su na zagrebačkom Jarunu kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u konkurenciji U 18, a parovi Iva Bulović i Ema Frančić, te Tija Budiša i Mirjam Varga u konkurenciji U 20.

Natjecanje su otvorile mlađe igračice. U prvom susretu Ema i Mirjam protiv Babić/Dajić nakon zabrinjavajućih 0:4 stvar u potpunosti uzimaju u svoje ruke i suvereno ostvaruju pobjedu od 2:0. U drugom kolu niti drugi par nema nikakve šanse ozbiljnije ugroziti sigurnu pobjedu Eme i Mirjam, naše igraju sigurno u obrani i učinkovito u napadu, ovom pobjedom ostvaruju plasman u finale. U finalu su dva najbolja para, osječanke, Lara Matusina i Petra Dugančoć i naše Ema Frančić i Mirjam Varga. Nakon niza odličnih poteza sa jedne i druge strane, borbe za svaku loptu naše imaju prednost sve do završnice seta, no osječanke su u završnici seta sigurnije i osvajaju prvi set. Drugi set je još neizvjesniji, borba za svaku loptu s obiju strana, ni jedan par ne ostvaruje veću prednost od jednog do dva poena, osječanke nakon 19:19, dobivaju još dva poena i osvajaju prvo mjesto i plasman na Evropsko prvenstvo. Našima sve čestitke za igru i osvojeno drugo mjesto. Drugo mjesto im osigurava nastup na Srednjoevropskom prvenstvu, koje se igra slijedeći mjesec u Sloveniji.

U popodnevnom programu vode se borbe za plasman na Evropsko prvenstvo u konkurenciji U 20, par Tija Budiša i Mirjam Varga uz veliko zalaganje, prikazuju solidnu igru i uz jednu ostvarenu pobjedu zadovoljile su svojim nastupom. Par Iva Bulović i Ema Frančić ponovno dokazuju kvalitetu naših mladih igračica, ostvaruju tri pobjede i uz jedan poraz osvajaju odlično drugo mjesto. Poraz su doživjele od prvoplasiranih, Lune i Mirne Bečić, splitske sestre ipak su ovaj puta bile kvalitetnije. Osvojeno drugo mjesto je veliki uspjeh, plasman u daljnje natjecanje još ovisi o drugim rezultatima u regiji.

Našima sve čestitke za prikazanu igru na početku sezone, te veliko zalaganje na ovom zahtjevnom i napornom natjecanju.