KOP Čakovec na Pašmanu 05-07.07.2019

Od 5. do 7. Srpnja, na Pašmanu je održan prvi turnir pojedinačnog prvenstva Hrvatske za 2019. godinu u odbojci na pijesku za muške i ženske parove.

KOP Čakovec imao je četiri ženska para koja su tražila bodove na pojedinačnom natjecanju, par Ema Frančić/Tija Budiša imale na temelju prošlogodišnjih bodova izravan plasman na glavni turnir. Parovi Inka Varga/Majlinda Vnuk, Iva Bulović/Mirjam Varga i Saša Leskovar/Iva Hranilović u kvalifikacijskim borbama traže prolaz za glavni dio turnira.

U kvalifikacijskim borbama je dvanaest parova, a samo tri para ulaze među dvanaest najboljih. Kvalifikacijske utakmice, su pune neizvjesnosti, jer su parovi izjednačeni po kvaliteti. Uz puno truda i grčevite borbe, uz dvije pobjede Iva Bulović i Mirjam Varga uspjele su ući među dvanaest najboljih.

Umalo je to uspjelo i mladom paru, Saši Leskovar i Ivi Hranilović koje su nakon prve pobjede od 2:1, u rijetko viđenom trileru propustile pobjedu, u prvom setu Saša i Iva igraju borbeno, sigurno poentiraju i ostvaruju značajnu prednost, koju u samoj završnici ispuštaju prednost, no i jedna i druga strana ulažu velike napore za osvajanje seta ipak Papak/Čuček su sretnije i sa 24:22 osvajaju set. U drugom setu potpuno ista situacija kao u prvom, Saša i Iva imaju veliki zaostatak, ali ovaj puta su one te koje se raduju na kraju seta, 24:22 samo po sebi govori koliko je kraj seta bio neizvjesan. Treči odlučujući set pun neizvjesnosti i borbenosti no Saša i Iva nisu uspjele zadržati mirnoću u odlučujućim trenucima i protivnice idu među dvanaest najboljih. Svaka pohvala Saši i Ivi za prikazano.

Treći par u kvalifikacijama Inka Varga i Mailinda Vnuk, jedini su par koje su ispale u prvom kolu, sestre Šola bile su uspješnije, poraz od 0:2 nije slika pravog stanja na terenu, doslovno se vodila rovovska borba poen za poen ali su Inka i Linda u završnici posustale i sa osvojenih 18 u prvom i 19 u drugom setu oprostile se od daljnjeg natjecanja.

Prvi krug natjecanja glavnog turnira započinju Frančić i Budiša, na drugoj strani mreže su Skoria i Šverko, opet neizvjestan susret pun dobrih poteza sa obe strane, sretnije su i spretnije protivnice, rezultat tijesan 19:21, 19:21. Frančić i Budiša oprostile su se od daljnjeg natjecanja porazom od para Ovčine Šutalo.

Bulović/Varga u prvom susretu imaju za protivnice favorizirane Drviš/Milin, koje lako osvajaju prvi set, no u drugom setu naše iznenađuju dobrim servisima i efikasnim napadima i puljanke jedva na razliku 22:20 uspiju dobiti i drugi set.

Iva i Mirjam su i treći susret od četiri igrale treći odlučujući set, protiv Scorije/Šverko prvi set sretno sa 20:22 odlazi na stranu protivnica, u drugom potpuna dominacija naših, protivnicima prepuštaju samo 12 poena, no i kad se očekivala pobjeda u trećem setu, naše djevojke nemaju snage i koncentracije, tako da se i one opraštaju od daljnjeg natjecanja.

Svaka pohvala našim djevokama na igri i uloženom trudu te pohvala treneru i ekipi podrške.

Nekoliko slicica mozete vidjeti u našem Google foto albumu...