30.08.2020 - NAŠE DJEVOJKE TREĆE NA KADETSKOM PRVENSTVU HRVATSKE U ODBOJCI NA PIJESKU

Svoj obol najuspješnijoj sezoni Kluba odbojke na pijesku Čakovec u desetogodišnjoj povijesti dale su i kadetkinje. Na Prvenstvu Hrvatske za kadetkinje koje je održano ovog vikenda u Puli osvojile su treće mjesto.

Već uoči puta prema Istri ekipa u sastavu: Ema Frančić, Laura Frančić, Iva Hranilović, Klara Škvorc i Azra Jelenić koju je vodio Ivan Vabec, zračila je optimizmom. Osvajanje Kupa Hrvatske i solidni nastup na Juniorskom prvenstvu bili su najava još jednog dobrog rezultata.

U prvom susretu na Prvenstvu, protivnik je bio splitski Žnjan. U prvom meču na pijesku su bile Hranilović i Škvorc te više od poraza 2:0 nisu mogle, iako su prvi set izgubile s 21:19. Drugi dvoboj protiv KOP-a Žnanj igrao je par Frančić-Frančić. Bilo je to prvi put da su u službenim natjecanjima u paru nastupale sestre Ema i Laura. Iako su vrlo dobro parirale Splićankama, Žnanj je upisao i drugu pobjedu s 2:0.

Drugi dvoboj prvenstva naše djevojke su igrale protiv KOP Retfale iz Osijeka. Susret su otvorile Hranilović i Škvorc te vrlo glatko upisale bod za naše. Do pobjede 2:0 su stigle nadvisivši protivnice u svim elementima igre. Drugi par ovaj put je bio Ema Frančić i Azra Jelenić čija dobra suradnja u igri donosi pobjedu i plasman u polufinale.

Tamo je protivnik bio domaćin završnice KOP Banjol. Usprkos dobroj i požrtvovnoj igri Hranilović - Škvorc gube susret s 0:2, ali odličnu partituru pružaju E.Frančić – Jelenić. Potpuno zasluženo su slavile, no rezultat 2:1 u finale je, zbog bolje set razlike plasirao Istrijanke.

U dvoboju za broncu izabranice trenera Vabeca nastupaju protiv KOP Opatije koji se pokazao kao vrlo čvrst protivnik. Prvi bod sigurnom igrom osvajaju Hranilović – Škvorc. U drugom meču E. Frančić i Jelenić vode ravnopravnu bitku s Opatijkama koje također žarko žele odličje. U borbi za svaki poen, više mirnoće ipak imaju djevojke iz Međimurja te s 2:0 osiguravaju pehar za 3. mjesto.

„Moram čestitati djevojkama na svemu prikazanom“ izjavio je odmah po završetku utakmice Ivan Vabec. Strateg čakovečke ekipe kazao je kako su mu osim mjesta na postolju izrazito godile pohvale drugih ekipa i trenera koji su rekli kako Čakovčanke igraju sve bolje te da je vidljiv napredak u svim selekcijama kluba. „Naporno i vrijedno smo radili cijelo ljeto i to je došlo na naplatu. Mogu se samo nadati da ćemo tako nastaviti i u budućnosti te još poboljšati rezultate“ zaključio je.

Nekoliko slicica mozete vidjeti u našem Google foto albumu...