Djevojke su osvojile KUP HRVATSKE

EMA FRANČIĆ, IVA BULOVIĆ, MIRJAM VARGA I IVA HRANILOVIĆ pobjednice su završnice Kupa Hrvatske 2020. Najveći uspjeh KOP Čakovca u povijesti kluba ! Još veću težinu daje podatak da je na domaćem terenu, u finalnom dvoboju poražen prvak Hrvatske klupskog prvenstva KOP Siget.

Završnica Kupa Hrvatske održana je u Zagrebu, na terenima KOP Sigeta. U polufinalu KOP Čakovcu je protivnik KOP Osijek, u Splitu je na klupskom prvenstvu, rezultat bio 1:1, pa su naše igraćice ušle maksimalno motivirane, odlučne odigrati na pobjedu. U samom tijekom susreta nije bilo nikakve dileme, naš prvi par Ema Frančić i Iva bulović do nogu su potukle osjećanke, dobar početni udarac, odlična obrana u polju i u napadu su jakim smečevima izbili svaku nadu protivnicama za uspjeh. U drugom susretu Mirjam Varga i Iva Hranilović prekopirale su igru svojih prethodnica i sigurnih 2:0 vodi nas u finalni meč.

Ni najbolji režiser trilera ne bi mogao osmisliti uzbudljiviji meč finala u koji su se uz KOP Čakovec očekivano plasirale, favoriti KOP Siget. U prvom susretu Ema Frančić i Iva Bulović odigrale su sjajno, ne respektiravši sigećanke, cijelo vrijeme susreta vodila se rovovska borba za svaki poen, prvi set je dobiven sa 21:17, sredinom drugog seta mala kriza u prijemu, i set odlazi na protivničku stranu 18:21 je skor. Treći set opet naše briljiraju, osvojeni je treći set sa 15:12. Zadnja utakmica odlučuje o pobjedniku finala, Mirjam Varga i Iva Hranilović iznenađuju protivnice, posebno dobrim prijemom, te preciznim i učinkovitim napadima. Prvi set naše osvajaju sa 21:17, drugi gube sa 15:21, treći set odlučuje sve, naše otvaraju sjajno, 4:0 je na semaforu, sigečanke uzvračaju poravnavaju rezultat, nevjerojatnu borbenost i upornost pokazuju jedne i druge igraćice, završnica seta odlazi na stranu sigečanki, rezultat je 13:15, osvajanjem 13. poena naše su za JEDAN, poen u ukupnom zbroju bodova, setova i poena bolje od apsulutnog favorita kupa. KOP Čakovec - KOP Siget, bodovi 1:1, setovi 3:3 poeni 105:104. Rijetko kad volim isticati pojedince zaslužne za pobjedu, ovaj put moram, to su IVA HRANILOVIĆ, MIRJAM VARGA, IVA BULOVIĆ i EMA FRANČIĆ.

Vremena za slavlje nema, naredni vikend je Juniorsko klupsko prvenstvo u Splitu, čak tri igračice, Frančić, Varga i Hranilović imaju pravo nastupa na juniorskom prvenstvu u Splitu.

Nekoliko slicica mozete vidjeti u našem Google foto albumu...