JUNIORKE KOP ČAKOVEC 4. NA PRVENSTVU HRVATSKE - ĐAKOVO, 19-20.06.2021.

U sportu vrlo često nijanse presuđuju i određuju pobjednike, a to se potvrdilo na Prvenstvu Hrvatske za juniore u odbojci na pijesku – nažalost, ne u korist igračica Kluba odbojke na pijesku.

No, krenimo redom. 19. i 20. lipnja pitoreskni slavonski grad Đakovo bio je domaćin klupskog PH za juniore, na kojem je, između ostalih, nastupila i ženska ekipa KOP-a Čakovec pod vodstvom trenera Ivana Vabeca.

Čakovčanke su plasman u polufinale tražile u grupi A gdje im je prvi protivnik bio KOP Siget. Ema Frančić i Mirjam Varga tijesno su izgubile od para Čuček / Vuk. Drugi par Iva Hranilović / Klara Škvorc uvjerljive su protiv Vukov /Štefić, te time uknjižile prvi bod.

U drugom susretu Čakovčanke igraju u istom sastavu protiv domaćina KOP Đakova. Pobjeda naših nije ni u jednom trenutku dolazila u pitanje pa su sigurnom i atraktivnom igrom osvojena sva četiri seta i upisana 2 boda.

Prepreka za ulazak u polufinale je osvajač prošlogodišnjeg prvenstva KOP Žnjan iz Splita. Igračicama Ivana Vabeca jedan osvojen set garantira prolaz u polufinale jer je KOP Siget izgubio od Splićanki 0:2. Vabec je pripremio malo taktičko iznenađenje i prvo na teren poslao Mirjam Varga i Klara Škvorc protiv Burilović/Rašić. Naše igraju hrabro, pružaju solidan otpor Splićankama, ali gube oba seta. Odluka pada u posljednjem susretu u kojem Ema Frančić i Iva Hranilovfić igraju protiv para Čubelić /Tabak. U borbi za svaki poen, na temperaturi višoj do 30 stupnjeva Ema i Iva osvajaju prvi, a kasnije i drugi set.

Poredak u grupi je
KOP Žnjan 5 boda,
KOP Čakovec 4 boda,
KOP Siget 3 boda,
KOP Đakovo bez bodova.

U nedjelju su na rasporedu polufinala, a KOP Čakovec ima na drugoj strani mreže KOP Banjole iz Pule. Ema Frančić i Mirjam Varga otvaraju susret protiv Mrkić / Šverko. Naše nikako da uhvate svoj ritam igre i lako gube oba seta. U drugom susretu Iva Hranilović i Klara Škvorc pružaju svoju najbolju partiju na turniru i osvajaju oba seta te rezultat je 1:1. I sada tu do izražaja dolaze nijanse koje su prevagnule na stranu sastava iz Istre. Zbrajaju se poeni i u finale idu Puljanke koje imaju 6 poena više dok našima ostaje borba za treće mjesto.

U srazu za broncu na Prvenstvu Hrvatske protivnice su igračice KOP Retfala iz Osijeka. Dvoboj se igra istovremeno na dva terena uz izravan prijenos na Sportskoj televiziji. Ema Frančić i Mirjam Varga uspješnije su i ostvaruju pobjedu od 2:0 protiv para Tiasa/Weinand. Na drugom terenu Iva Hranilović i Klara Škvorc protiv Dugančić / Rajndl nikako ne uspiju doći na nivo svoje igre te zbog pada koncentracija gube oba seta. I opet se ponavlja priča o zbrajanju poena i opet čakovečki sastav ostaje kraćih rukava.

Bronca ide u Osijek, a KOP Čakovec se mora zadovoljiti četvrtim mjestom. „Tako blizu, a opet tako daleko. To je sport, negdje tako izgubiš, ali ćemo negdje tako dobiti. Ostaje žaljenje što nismo osvojili medalju, ali stvarno su o boljem plasmanu odlučivale nijanse. Od ukupno pet odigranih susreta nismo izgubili ni jedna, imali smo četiri neodlučna i jednu pobjedu. Sve u svemu, solidan vikend u Đakovu“ poručio je trener Vabec nakon povratka u Čakovec.