KLUPSKO PRVENSTVO U SPLITU 17-18.07.2021

Čakovečka ekspedicija po treći puta ove sezone otputovala je za Split, nakon dva turnira mlađih dobnih skupina igračice Iva Bulović, Ema Frančić, Tija Budiša, Mirjam Varga, Jana Paljak, Iva Hranilović i Klara Škvorc u subotu i nedjelju, nastupile su na drugom okupljanju 1. lige u odbojci na pijesku, odigrana su prva sedam kola čime je zaokružen prvi dio natjecanja.

U prvom susretu protivnik je vodeća ekipa zagrebački Siget, Hranilović i Škvorc na terenu jedan, počinju susret bojažljivo i lako gube set. U drugom setu, igraju opuštenije i pružaju jak otpor zagrebačkom paru, ali ne uspijevaju više od toga.

U drugom susretu Iva Bulović i Ema Frančić odličnom igrom iznenađuju protivnice i dominiraju tijekom cijelog seta, suvereno osvajaju prvi set. Činilo se da je iznenađenje na pomolu, jer je Siget u prvom dijelu izgubio samo jedan bod. No u daljnjem toku susreta, sigečanke daju svoj maksimum i uspiju iščupati naredna dva seta. Drugi protivnik je domaćin KOP Žnjan. Bulović / Frančić, te Varga / Paljak igraju solidno, bore se za svaku loptu, ali ne uspijevaju više od časnog poraza od sigurnih domačina.

Susret protiv KOP Jaruna igra se u nedjelju, pa naše odmorenije ulaze u borbu za bodove. Bulović i Frančić imaju na drugoj strani mreže jaki par Kalinić / Banić. Prvi dio seta našima ne ide baš sve od ruke i zagrepčanke ostvaruju osjetnu prednost kod rezultata 15:18, čakovčanke igraju bez greške i protivnice ostaju na 18 poena. Drugi set je prepun atraktivnih poteza s obiju strana, borbene čakovčanke osvajaju i drugi set i osvajaju bod. Na drugom terenu Iva Hranilović i Klara Škvorc, priređuju pravu dramu, jer nakon lako osvojenog prvog seta neobjašnjivo padaju u kvaliteti igre, protivnice to koriste i rezultat je 1:1. U trećem setu se odlučuje tko će osvojiti bod. U neizvjesnoj borbi naše su ipak sigurnije i osvajaju treći set, a time i drugi bod.

Nakon prvog dijela natjecanja KOP Čakovec dijeli sa KOP Jarunom 4. i 5. mjesto sa osvojenih 7 bodova i set razlikom 15:15. Do kraja prvenstva još preostaju susreti u Puli i Novalji.

Nekoliko slicica mozete vidjeti u našem Google foto albumu...