ČAKOVEC, 13.06.2021. - Kup Hrvatske u odbojci na pijesku

U nedjelju 13.06.2021. je na terenima odbojke na pijesku, kod bazena „Marija Ružić“ održan KUP Hrvatske

Najbolji klubovi iz Hrvatske odigrali su niz kvalitetnih i atraktivnih susreta da bi na kraju KOP Siget iz Zagreba u muškoj, a HAOK Banjole iz Pule u ženskoj konkurenciji osvojili prva mjesta.

Od domaćih predstavnika prvi su na pijesak izašli par Antonijo Juras i Dražen Vincek protiv M. Jurkovića i M. Repaka iz KOP Zagreba. U cijelom susretu vodi se bespoštedna borba neizvjesna do samoga kraja susreta. Više sreće i koncentracije ima zagrebački par, dovoljno govori podatak da su prvi set dobili tijesno, a drugi sa 23:21. Drugi naš par Ivan Novak i Deni Vuk na drugoj strani imaju D. Šapinu i D. Baboka. Neizvjesnost je do sredine seta, završnica u oba seta pripada za nijansu kvalitetnijim zagrepčanima. Porazom od 0:2 naši se opraštaju od daljnjeg natjecanja.

Pobjednice prošlogodišnjeg KUP natjecanja imaju za protivnice ŽKOP Jarun iz zagreba. U prvom susretu novoformirani par Iva Bulović i Jana Paljak protiv L. Kalinić i E. Banić nikako ne uspijevaju postići kontinuitet u igri, imaju previše oscilacija i gube oba seta osvojivši ukupno 26 poena. U drugom susretu Iva Hranilović i Klara Škvorc imaju zahtjevnu zadaću, protivnice ne smiju osvojiti više od 25 poena kako bi se plasirale u polufinalne borbe. U prvom setu sve se odvija u korist čakovčanki, sigurnom igrom protivnicama prepuštaju 10 poena. Odlučujući drugi set do sredine seta ravnopravna borba da bi završnica pripala našim djevojkama. Zbrajaju se setovi, rezultat je 2:2, poeni 68:68.

Nevjerojatni scenarij, u pravilniku o KUP natjecanju stoji da u slučaju poravnatog rezultata, ždrijebom se odlučuje tko ide u daljnje natjecanje. Zagrepčanke su sretnije ruke i idu u polufinale, šok kod domaćih djevojaka, drugi puta više sreće u ždrijebu.

Domaćin natjecanja KOP Čakovec i ovog puta se pokazao kao odličan organizator natjecanja. Pohvale su i na račun djelatnika Ekoma za tehničku podršku, gosti su bili iznenađeni uređenjem okoliša i urednosti cijelog objekta.

Nekoliko slicica mozete vidjeti u našem Google foto albumu...