SPLIT, 10-11. travnja 2021. - Pojedinačno prvenstvo Hrvatske U22 u Splitu

Split je bio domaćin pojedinačnog prvenstva Hrvatske u odbojci na pijesku u kategoriji U 22.

Natjecanje je održano 10. i 11. travnja. Rani početak natjecanja uvjetovala je činjenica što je to ujedno izlučno natjecanje za prvenstvo Europe, naime pobjednički par zastupat će Hrvatsku na prvenstvu u Austriji.

Iz Čakovca su za Split otputovale par Iva Bulović/Ema Frančić i Mirjam Varga/Iva Hranilović. Oba para su svojim nastupima opravdala očekivanja.

Prve su izašle na teren Varga/Hranilović kojima je protivnik Brkičić/Pilžota. Prvi set donosi puno neizvjesnosti, naše djevojke tek u završnici uspiju ostvariti prevagu i osvojiti prvi set. U drugom setu naše su dominantne i lako dobivaju set i ostvaruju pobjedu od 2:0. Bulović/Frančić dobrom igrom bez problema pobjeđuju par Tabak/Lijić.

U drugom nastupu Varga/Hranilović gube susret od kvalitetnijih Kovčo/Burilović. U svom drugom nastupu Bulović/Frančić nasuprot mreže imaju Mrkić/Šverko. U prvom setu viđena je kvalitetna igra na obiju strana, sa puno lijepih poteza i u rezultatski potpuno neizvjesnoj igri naše gube set sa 23:21. U drugom setu Bulović/Frančić žele poravnati rezultat, ali im to unatoč velikoj borbenosti ne uspijeva, izgubljen je i drugi set.

Varga/Hranilović uspješno preskaču treču prepreku Kabić/Miloš što im osigurava ostanak u turniru, jer sa dva poraza ispada se sa natjecanja. Da bi ostale u natjecanju Bulović/Frančić moraju eliminirati par Baranović/Žura. Pobjeda naših ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, protivnik je nadigran u svim elementima igre.

Susret Varga/Hranilović protiv Tabak/Lijić obilovao je neizvjesnom igrom, obostranom željom za nastavak natjecanja, nakon 1:1 odlučujući treći set pun neizvjesnosti naše gube sa 13:15, čime se opraštaju od daljnjeg natjecanja, dva poena su ih dijelila od četvrt finala. Pred parom Bulović/Frančić je par Terze/Rašić želja je obostrana, uči u polufinale. Oba para prikazala su dopadljivu i kvalitetnu igru za nijansu su naše slabije u skoru i tako i drugi naš par ostaje bez četvrt finala.

Prvo mjesto suvereno se osvojile splitske sestrične Bečić. Naše sa dvije pobjede i dva poraza dijele 7. mjesto od 14 najkvalitetnijih parova Hrvatske, pohvale našim djevojkama za solidan nastup na prvom ovogodišnjem natjecanju.