ZAVRSNICA KUPA HRVATSKE 19.06.2022 - SIGET I BANJOLE NAJBOLJI NA KUPU HRVATSKE U ČAKOVCU

Pjeskaški tereni Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu su u nedjelju 19.06.2022 ugostili najbolje hrvatske odbojkašice i odbojkaše na pijesku na Kupu Hrvatske.

U muškom finalu borba se vodila između KOP Sigeta i KOP Žnjana. Prvu utakmicu je KOP Siget (Zelenika/Skorin) pobijedio KOP Žnjan (Repek/Vlašić) rezultatom 2:0 u setovima, dok je u drugoj utakmici KOP Siget (Pribanić/Dumbović) izgubio od KOP Žnjana (Karaula/Giljanović) rezultatom 2:1 u setovima, ali zbog jednog osvojenog seta više osvajač kupa Hrvatske za 2022 godinu su igrači KOP Sigeta.

I u ženskoj konkurenciji u finalu se vodila neizvjesna borba. U prvoj utakmici igračice HAOK Žal Banjole (Mrkić/Šverko) pobijedile su KOP Žnjan (Rašić/Bečić) rezultatom 2:0 u setovima, ali su u drugoj utakmici igračice KOP Žnjana (Ćubelić/Ćubelić) uzvratile istom mjerom, dobivši 2:0. No, zbog više osvojenih poena osvajačice kupa Hrvatske za 2022. godinu su igračice HAOK Žal Banjole.

Tako su i kod muškaraca i kod žena prošlogodišnji vlasnici pobjedničkih titula obranili svoje naslove. Iako je prvenstveni zadatak KOP Čakovec bio organizacija i domaćinstvo čakovečki klub se natjecao u ženskoj konkurenciji. U prvom kolu protivnik je bio KOP Siget. Naš prvi par Bulović/Frančić je sjajnom igrom s 2:0 nadvisio zagrebački par, dok je drugi par Vnuk/Paljak poražen 2:1, ali se borba i osvajanje jednog seta isplatila jer je osiguran plasman u sljedeće kolu. Tamo je protivnik KOP Banjole iz Pule. Prve na teren izlaze opet Bulović/Frančić te u neizvjesnoj i kvalitetnoj igri ne koriste dvije set lopte pa prvi set odlazi na stranu Puljanki. U drugom setu, Čakovčankama ponestaje koncentracije i Istrijanke lakoćom osvajaju drugi set. U drugom susretu igraju Vnuk/Varga i odličnom igrom pariraju protivnicima, ali bolje od poraza od 1:2 se nije moglo. Tako su se Čakovčanke oprostile od daljnjeg natjecanja porazom od osvajača kupa.

Sada se u KOP-u Čakovec okreću Prvenstvu Hrvatske koje za kadetkinje starta u petak 24. lipnja dok seniorke svoj početak imaju dan kasnije u Vrapču.