Prva Hrvatska liga u odbojci na pijesku 13-14.08.2022 u Puli

U Puli, 13. i 14.08.2022. su odigrana posljednja četiri kola prve Hrvatske lige u odbojci na pijesku. Iva Bulović, Ema Frančić, Mirjam Varga i Iva Hranilović pokazale su kako se bori za boje svoga kluba. Osvojena su četiri boda i time je KOP Čakovec završio sezonu na solidnom 5. mjestu, a samo je jedan bod više trebao za četvrto mjesto.

Prvi susret naše igraju protiv AOK Osijeka, par Bulović/Frančić doslovno je pomeo osječki par. U drugom susretu odličan početak naših Varga/Hranilović. Osječanke osvajaju tek 15 poena, no u drugom setu mala dekoncetracija naših, osječanke to koriste i poravnavaju rezultat na 1:1. U odlučujućem setu naše imaju inicijativu do pred kraj seta, kada osječanke uspiju preokrenuti i dobiti set sa 15:13.

Slijedeći protivnik je KOP Retfala također iz Osijeka. Bulović/Frančić i Varga/Hranilović igraju odlično u svim segmentima igre, tako da pobjeda ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje, glatkih je 2:0, u oba susreta.

Drugi dan naše djevojke su na velikim iskušenjima. Igra se protiv lidera KOP Sigeta i domaćina trećeplasirane ekipe KOP Banjole. Varga/Hranilović hrabro ulaze u susret sa parom Čuček/Vuk i u potpuno ravnopravnoj igri, gube prvi set. U drugom setu punom neizvjesnosti, naše dobivaju. No za pobjedu u trećem setu nije više bilo snage i sigečanke tijesno dobivaju prvi bod. Bulović/Frančić imaju na drugoj strani mreže odličan par Radanović/Skorin. Opet je susret pun lijepih poteza i sa jedne i druge strane. Vodi se neizvjesna borba, nakon gubitka prvog seta naše ne popuštaju, dolaze do 20:20, ali zadnja dva poena sretno i spretno osvajaju djevojke iz Zagreba.

U zadnjem susretu protiv domaćina, prve na pijesak izlaze Varga/Hranilović. Igraju dobro protiv puljanki, ali Mrkić/Šverko su ipak bolji par i zasluženo odnose bod na stranu puljanki. Pred parom Bulović/Frančić je izazov, sa pobjedom i osvojenim bodom, popravlja se plasman na tablici. Odlično igrom u prvom setu puljanke nemaju nikakve šanse za pobjedom. Drugi set puljanke ne posustaju bore se za svaki poen, ali Bulović/Frančić odličnom igrom osvajaju i drugi set.

Sve pohvale našim djevojkama na zalaganju i prikazanoj igri.

Nekoliko slicica mozete vidjeti u našem Google foto albumu...