KUP Hrvatske u odbojci na pijesku

Ženska ekipa KOP Čakovca, u sastavu Iva Bulović, Ema Frančić, Inka Varga, Mirjam Varga i Marta Babok, je u nedjelju 04.06.2023. na terenima Vrapča igrala u završnici Kupa Hrvatske u odbojci na pijesku.

Ždrijeb nije bio naklonjen našim djevojkama, protivnik je KOP Siget koji je na kraju osvojio prvo mjesto. Malo je nedostajalo da naše djevojke preskoče sigečanke.

U prvom susretu najjači parovi iz jedne i druge strane izlaze na pijesak. Bulović/Frančić sjajnom igrom potvrđuju da su jedan od najboljih parova u državi. Nakon izjednačene igre na početku seta, naše djevojke sigurnom igrom u svim segmentima igre ostvaruju značajnu prednost, no kod 20 : 16 ne realiziraju set loptu, pa se izvanrednom borbenošću opasno približavaju našem paru, no ipak set je na strani čakovčanki. Drugi set sličan je prvom, Bulović/Frančić pojačavaju tempo tako da protivnice nemaju nikakve šanse da ugroze naš par. KOP Čakovec vodi protiv KOP Sigeta 1:0.

Inka Varga i Mirjam Varga druge izlaze na teren, potrebno je osvojiti jedan set za prolaz u drugo kolo. No do toga nije došlo, ništa se ne može prigovoriti našem drugom paru, odigrale su u okviru svojih trenutnih mogućnosti, borile se za svaki poen, no protivnice su za nijansu bolje. Rezultat je 1 : 1, u bodovima, 2 : 2 u setovima, poen razlika je odlučivala o pobjedniku. Naše su za 5 poena slabije, pa Siget prolazi dalje, a na kraju osvajaju i KUP Hrvatske.

Posebni je raritet da su se isti protivnici tri puta susreli u kup natjecanju i svaki puta poen razlika odlučuje o pobjedniku, 2020 godina posebno je bila sretna za KOP Čakovec, kada su osvojile KUP Hrvatske i to na terenima KOP Sigeta, naravno zahvaljujući boljom poen razlikom.

Sada se sva pažnja okreće na Čakovec open 23, najkvalitetniji i po broju parova najveći turnir dosad, koji traje od 9 do 11 lipnja. Nakon toga slijedi prvenstvo prve lige u Puli.