Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku

U nedjelju 20.08.2023. na vručim terenima KOP Vrapča, Ema Frančić u paru sa Mailindom Vnuk, te tandem Iva Hranilović, Marta Babok, uspješno su obranile nastup u 1. Hrvatskoj ligi u odbojci na pijesku.

Igračice KOP Čakovca, kao sedmoplasirane u prvoj ligi, igrale su susret protiv KOP Retfale II, drugoplasirane iz druge lige. Susret koji je odlučivao, koji će klub u narednoj sezoni igrati u najelitnijem razredu odbojke na pijesku.

Čakovčanke su opravdale ulogu favorita te su oba naša para izborila pobjede od 2:0. Prve su na teren izašle Ema i Mailinda i u prvom setu potpuno nadigrale osječanke, u drugom setu su mlade igračice Retfale oslobođene straha od favoritkinja, zaigrale puno sigurnije i u sredini seta opasno smanjile prednost naših igračice, no Ema i Mailinda požrtvovanom igrom sigurno privode utakmicu kraju.

U drugom meču, Iva i Marta odlučuju o konačnom pobjedniku. Mlade osječanke igraju vrlo dobro, bore se za svaki poen, no to nije bilo dovoljno, jer naš par igra kvalitetno u svim segmentima igre i što je najvažnije borbeno i ostvaruju i drugu pobjedu, a time i opstanak u 1. Hrvatskoj ligi u odbojci na pijesku.

Čestitke igračicama na prikazanoj igri, jer nekad uloga favorita može biti nezahvalna uloga. Jedino ostaje gorak okus u ustima što su se igračice KOP Čakovca dovele u situaciju da igraju meč za opstanak u ligi, jer kad su u punom sastavu spadaju u sam vrh hrvatske odbojke na pijesku.

Nekoliko slicica mozete vidjeti u našem Google foto albumu...