Prvenstvo Hrvatske u odbojci na pijesku

Na terenima KOP Vrapča odigrano je u subotu i nedjelju 8. i 9. srpnja čak sedam kola prve Hrvatske lige u odbojci na pijesku.

U prvom redu čestitke svim igračicama i igračima koji su se na temperaturi od 30 stupnjeva borili za boje svojih klubova. Ovogodišnje prvenstvo značajno je po tome što su klubovi po kvaliteti vrlo izjednačeni pa se u većini susretu odvijala neizvjesna borba, gdje se do samog kraja meča nije znao pobjednik susreta.

KOP Čakovec je u sastavu, Inka Varga, Iva Bulović, Ema Frančić, Marta Babok, Klara Škvorc i Iva Hranilović osvojio solidnih sedam bodova te se sada nalazi na šestom mjestu prvenstvene ljestvice. Nevjerojatni triler odvijao se u susretu sa zagrebačkim Jarunom gdje su par Bulović/Frančić protiv Banić/Kalinić i Varga/Babok protiv Ninčević/Ninčević nakon rezultata 1:1 u setovima oba para izgubile treći set i to 13:15 i 15:17.

Naš prvi par Iva Bulović i Ema Frančić odigrale su svih sedam mečeva u dva dana i još jednom pokazale da su jedan od najboljih parova u Hrvatskoj. Zadivljuje kako su u nedjelju treći meč tog dana odigrale protiv Fažane, kvalitetno bez vidljivih znakova umora, deklasirale protivnice rezultatom 21:9 i 21:10.

Ostale igračice dale su svoj doprinos u osvajanju bodova, jer je svaka igračica izvojevala pobjedu, a Inka Varga koja je odigrala na visokoj razini i ubilježila tri pobjede.

Zanimljiva će biti završnica prve lige koja se 5. i 6. kolovoza igra se u Čakovcu.